PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 19 MAART 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

zaterdag 20 maart 19.00 uur:

viering, lector Peter Vleugel, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Overleden families Petrus Schoenmaker en Elizabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst,

Bertus en Edith Spaansen en Gerard.

 

zaterdag 27 maart 19.00 uur: Palmpasen

eucharistieviering, koster Piet Berkhout, voorgangers: pastores Remmers en Jorink.

intenties:

Nic Blom.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zaterdag 20 maart 19.00 uur: eucharistieviering voorgangers pastor Tilma

 

Nieuwe Niedorp:

geen viering

 

De Noord:

zondag 21 maart 10.00 uur eucharistieviering voorganger pastor Tilma.

 

MARTHA:

Nog even rust voor Martha.

 

BLOEMEN:

Deze maand maart zullen Lisette Kruijer (06 25 22 15 27) en Anneke Bruin de bloemen en de verzorging hiervan op zich nemen.

 

VASTENACTIE 2021 VOOR SENEGAL – COLLECTE EN KAARTENACTIE:

U kunt aan deze actie meewerken door kaarten te kopen, verpakt per 4 stuks € 5,00 verkrijgbaar bij de Superrrmarkt, en door uw geldelijk bijdragen in de collecteschaal na afloop van de viering.

 

TENSLOTTE:

Hieronder nieuws over de aktie Kerkbalans, diverse artikelen: bezinningsvieringen in de Noord en

vieringen tijdens de Goede Week en Pasen

                                                                       Tot de volgende Heraut Gerda en Tineke.

 

Afbeeldingsresultaat voor kerkbalans logo

KERKBIJDRAGEN VOORLOPIG RESULTAAT 2021

Inmiddels zijn alle incasso- en toegezegde bedragen voor de kerkbijdragen 2021 geteld.

Het voorlopige resultaat voor de actie kerkbalans 2021 is € 28.088,69. Het resultaat over 2020 was € 27.900,44. Mocht u de envelop nog thuis hebben liggen, dan kunt u deze langsbrengen op Rijdersstraat 91. Als u geen envelop heeft ontvangen en toch iets wilt bijdragen dan kunt u altijd een bedrag overmaken naar NL94 RABO 0377 6025 82 t.n.v. R.K.Parochie van de H. Martinus te ’t Veld.

Onze hartelijke dank voor al uw bijdragen!

Tot slot een woord van dank aan alle vrijwilligers die ook dit jaar weer hebben meegeholpen met de actie. Hartelijk bedankt voor jullie inzet, zonder jullie was dit niet gelukt!

                                   Werkgroep Kerkbijdragen

 

VIERINGEN VAN BEZINNING IN DE VEERTIGDAGENTIJD IN DE NOORD OF ONLINE

Iedere woensdagavond in de veertigdagentijd kunt u deelnemen aan een korte viering als moment van bezinning en gebed. U bent daarvoor welkom in de H. Hartkerk in De Noord, maar de vieringen zijn ook online te volgen en terug te kijken. U bent van harte uitgenodigd!

Woensdag      24 maart         19:30 uur

Woensdag      31 maart         19:30 uur

Om de vieringen online te volgen gaat u naar: www.heilighartdenoord.nl

Pastoor Tilma

 

 

 

 

 

 

 

 

VIERINGEN IN DE GOEDE WEEK:

Vanwege de corona-situatie zal de invulling van de Goede Week gedeeltelijk anders zijn dan u gewend bent. Hieronder een tweetal aandachtspunten.

1. De Goede week vieren met kinderen

Helaas is het niet mogelijk om Palmzondag vorm te geven zoals gebruikelijk, met de kinderen en hun palmpaasstokken.

Voor kinderen is het wel mooi en zinvol om deel te nemen aan de kruisweg voor kinderen op Goede Vrijdag om 15:00u, dit jaar in Waarland.

Paasmorgen is ook altijd een mooie gelegenheid om met kinderen naar de viering te komen.

 

2. Stille zaterdag: gebedsviering & paaswake

De paaswake wordt gezamenlijk gehouden om 21:00u. We nodigen u uit om de paaswake via de livestream te volgen. Informatie vindt u op www.heilighartdenoord.nl. Bij de paaswake wordt een aantal parochianen uitgenodigd uit de verschillende parochies.

Eerder op de avond, om 19:00u, is in iedere kerk een ‘Stille Zaterdag viering’. Tijdens deze gebedsviering staan we stil bij de grafrust van Jezus en zien we uit naar zijn verrijzenis. U bent uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

 

LIVESTREAM PAASWAKE

Zaterdag 3 april om 21:00u vieren we de Paaswake. We nodigen u uit om vanuit huis mee te vieren. Vanwege de corona-situatie organiseren de parochies van de Vijfhoek een gezamenlijke Paaswake, die via internet wordt uitgezonden. Vier dus mee en ga voor de Paaswake naar www.heilighartdenoord.nl

Hoe werkt het?

U kunt de livestream volgen op allerlei apparaten: op een computer, laptop, tablet, iPad of mobiele telefoon en soms ook op uw televisie. De Paaswake wordt uitgezonden via YouTube. Op de website www.heilighartdenoord.nl vindt u een directe knop naar de Paaswake. Deze kunt u nu al testen. U kunt ook op YouTube zoeken naar Heilig Hart Kerk De Noord.

Hulp nodig?

Heeft u technische ondersteuning nodig bij het volgen van de Paaswake? Heeft u niemand in uw omgeving om even te helpen? Wacht dan niet, maar stuur meteen een berichtje naar vijfhoekcoordinator@gmail.com of bel 072-5711334 (di t/m vr, 9:30-11:30). We helpen u graag!

Alvast zalig Pasen!

Pastoor Tilma, diaken Jorink, pater Remmers

 

OP WEG NAAR PASEN

Er wordt al weken op versoepelingen gehoopt van de maatregelen tegen het Coronavirus. We gaan nog steeds er onder gebukt dat het virus maar niet verdwijnt. Velen van u zijn al voor de eerste maal ingeënt, misschien al voor de tweede keer. Het nu volhouden, zal ons straks meer ruimte geven om elkaar weer te ontmoeten en met meer mensen in de kerk te mogen zijn en weer te mogen vieren zoals we gewend zijn: er mag weer gezongen worden uit volle borst. Het Bisdom houdt de ontwikkelingen goed in de gaten en de parochies volgen de richtlijnen die samen met het RIWM en het Bisdom zijn op gesteld.

Gelukkig kunnen wij vieren, maar lang niet alles wat we echt zouden willen. Wij zijn blij dat er in de Goede Week vieringen in de kerken zijn, de Paaswake zal via live-stream te volgen zijn. Er staan nog wel activiteiten in de ijskast zoals:  Eerste Communie, de voorbereidingen en vieringen van de Eerste Communie en het Vormsel, de vieringen in de verzorgingshuizen en verpleeghuizen. We wachten geduldig af wanner dat weer kan.

Het op huisbezoek gaan is nu vaak niet mogelijk en gewenst. Er mag één persoon per dag bij je thuis langs komen. Het is echt wachten op dat er meer bezoekers per dag mogen en dat we dat veilig kunnen blijven doen.

Het leven nu is als de weg naar Pasen: een weg met hindernissen en met haltes die niet altijd verwacht en het eindpunt niet altijd even duidelijk. En toch willen wij ons voorbereiden op dat grote mysteriefeest van Pasen. Het is de kern van ons geloof: het lijden, het sterven én de verrijzenis. Maar hoe bereiden wij ons voor: alleen zorgen dat alles in huis is voor de paasbrunch/lunch en voldoende eieren en paaseieren of bereiden wij ons ook geestelijk voor door onszelf op te schudden, zoals vroeger werd gedaan met de grote schoonmaak. Kunnen wij in onszelf een grote schoonmaak houden; door al het stof uit ons zelf te kloppen en met een frisse geest Pasen te vieren. Het betekent dat we het stof diep uit ons moeten kloppen en nieuwe wegen in te slaan. In de weken die geweest zijn, werd in enkele kerken door middel van een hongerdoek, voorbeelden gegeven hoe je grote schoonmaak kunnen houden in ons eigen lichaam. Het zijn de werken van Barmhartigheid die onze wegen kunnen bepalen en niet alleen in de Veertigdagentijd, juist in de tijd die voor ons ligt.

Op weg naar Pasen betekent opstaan om de wereld om je heen te veranderen. Het is het moeilijkst om bij ons zelf te beginnen, we moeten een pas op de plaats maken om nieuwe stappen te kunnen maken om uiteindelijk te kunnen op staan en in het licht gaan staan dat wat Jezus bedoeld heeft. Hij heeft het ons twee duizend jaar geleden voorgeleefd. En we kunnen dat nog steeds ook vandaag de dag doen. De eindhalte is niet Pasen maar met het Licht van Pasen op weggaan. Laten we soms even halt houden om nieuwe energie op te doen en de ballast over boord te gooien en ons zo voorbereiden op PASEN.

Namens het pastores team: Toon Jorink, diaken.