PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Sylvia Droog 0641423578, Anita Messelaar 0620915051.

 

OPENINGSTIJDEN SECRETARIAAT:

vrijdagmorgen en maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur

 

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

 

zaterdag 23 november 19.00 uur:

eucharistieviering met zang van de Veldrakkers, voorgangers pastores Jorink en Tilma.

intenties:

Isabel Hand, Theo Kolken, Jan Keesom en Truus Keesom – Ligthart en om zegen over hun gezin, Antoon en Marie Groen – Leegwater en overleden familie, Bertus en Edith Spaansen en Gerard, voor alle overleden parochianen.

 

woensdag 27 november 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Johan Poland en overleden familie.

 

zaterdag 30 november 19.00 uur:

eucharistieviering met Interamvo, voorgangers Moltzer en Jorink. er is Kinderwoorddienst.

intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Simon Wijnker en Truus Wijnker - Groot en Edwin en familie, overledenen familie Veldman – Perrin, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, overleden ouders Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Ine Gooijer – Gooijer, Afra Bakker – de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Joop Ligthart, Truus Moras – Konijn, Alie Moras – van der Fluit, Carolina Laan – Biersteker en om zegen voor haar gezin, Theo Kolken.

 

zondag 1 december 12.00 uur:

Doop van Lissy Wijnker.

 

woensdag 4 december 19.15 uur viering in Maria Mater:

er zijn nog geen intenties.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

WAARLAND:

zaterdag 23 november 19.00 uur viering met ritmisch koor voorganger pastor Bruin.

 

NIEUWE NIEDORP:

zondag 24 november 10.00 uur eucharistieviering met gemengd koor voorganger pastor vd Stok.

 

DE NOORD:

zondag 24 november 10.00 uur viering met Gemengd koor voorganger pastor Bruin.

 

OPGEVEN INTENTIES VOOR HET JAAR 2020:

Intenties voor het jaar 2020 kunt u opgeven via ons emailadres martinus.tveld@gmail.com telefonisch tijdens de openingsuren van het secretariaat maandagmorgen en vrijdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur of via een briefje in de brievenbus van de pastorie.

 

BLOEMENGROEP:

In november worden de bloemen in onze Martinus verzorgd door groep 1: Trees Droog 422581.

 

MARTHA:

Deze week, 25 – 29 november, mag groep 1 van het Marthagilde aan de slag om onze Martinus schoon te houden: M. van Baar – Groen, Cl. Bakker – Schaap en G. Blankendaal – Droog,  Marian Wit, Petra Kramer, Karin Borst en Judith van Dam.

 

AGENDA:

dinsdag 26 november 20.00 uur vergadering Martinusraad in ’t Martinushuis.

 

TENSLOTTE 1: KERSTVERHAAL MET INTERAMVO UNICIAAL

Zaterdag 14 december 20.00 uur: Interamvo en Uniciaal, beide koren onder leiding van Dick Opdam, geven dan een uitvoering van het kerstverhaal,, waarvan de tekst is geschreven door Theo Vertelman. Verderop in deze Heraut staat er ongetwijfeld meer.

 

TENSLOTTE 2:

Hieronder artikel van pastor Tilma en een aankondiging voor een bezinningsdag in de abdij van Egmond.

 

tot een volgende keer, Gerda en Tineke

 

DE KLOOSTERREGEL VAN BENEDICTUS

De afgelopen dagen werd mijn planning een paar keer overhoop gegooid, doordat er een beroep op me werd gedaan voor een ziekenzalving. Geen probleem natuurlijk, want dat heeft op dat moment voorrang. Het betekent wel dat er voor andere dingen even geen tijd is en opschuiven naar een later moment. De ene keer zit die ruimte nog wel in de agenda, de andere keer moet ik ervoor kiezen om activiteiten over te slaan. Het is dan de kunst om de rust te bewaren en gewoon te doen wat er op dat moment nodig is.

Zulke situaties komen vast in uw leven ook voor. Soms kan er even veel van je gevraagd worden. Tegelijk lijkt het ook wel een teken van deze tijd. Als je iemand vraagt hoe het met hem gaat, krijg je regelmatig als antwoord: ‘druk’. Ik geloof dat vaak ook wel. Het is niet niks als ik mensen hoor vertellen over hun werk, hun gezin en alles wat er nog omheen komt. En dan moet het nog december worden!

Toch zijn er ook mensen die daar niet onder gebukt gaan. Ze hebben het wel druk, maar lopen toch rustig en met een glimlach op hun gezicht rond. Hoe zou dat werken? Er bestaan vast verschillende recepten voor. Over een manier om met drukte om te gaan, schrijft Wil Derkse in zijn boekje ‘Een levensregel voor beginners’. Hij baseert zich op zijn ervaringen met het kloosterleven in een Benedictijns klooster. De auteur beschrijft hoe de levenshouding van de monniken ook voor ‘gewone’ mensen heilzaam kan zijn.

Eén van de dingen die hij naar voren brengt is: met aandacht bezig zijn. Heel vaak blijven onze gedachten nog hangen bij wat al is geweest. We denken nog aan wat we zojuist hebben meegemaakt, of gisteren, of een week geleden. Of onze gedachten zijn al bezig met wat nog moet komen: wat we straks moeten doen, of het gaat lukken om die surprise op tijd in elkaar te zetten, of we verlangen smachtend naar vakantie. Dat is jammer. Het betekent dat we niet al onze aandacht hebben bij wat we op dit moment aan het doen zijn.

Het genoemde boekje geeft zo nog meer tips en ideeën over het omgaan met je tijd. Zelf probeer ik de afgelopen dagen die levenshouding een beetje toe te passen. Het is ter voorbereiding van een aantal bijeenkomsten die over dit thema gaan. Hoewel het niet vanzelf gaat, merk ik toch dat het werkt. Mooi dat die oude kloosterregel ons nog steeds veel te bieden heeft. Ik hoop dat u mij nog vaak met een glimlach op het gezicht ziet rondlopen!

Pastoor Tilma

 

OP WEG NAAR KERSTMIS IN DE ABDIJ VAN EGMOND

Pastorale werkster Annemiek Wijnker-Hoedjes en pater Kees Maas svd verzorgen ‘Op weg naar Kerstmis’ een bezinningsmiddag. Vier weken voor Kerstmis begint de Advent, de voorbereiding op Kerstmis. Advent betekent letterlijk ‘dat wat komt’ en is de tijd van verwachting, naar kijken wat komen gaat. Advent is durven dromen. Vandaag proberen we op het spoor te komen van onze eigen droom. Waar verlang ik naar? Waar verlangt de mensheid naar in deze onstuimige tijd? Wat hebben wij nodig?

‘Wie verwacht zal groeien. Wie verwacht zal licht zien. Op een plaats zonder deur zonder drempel, glanst het licht van de toekomst.’ (Marinus van den Berg)

Benedictushof Vennewatersweg 27, 1935 AR Egmond-Binnen.

Toegang: € 12.50 Aanmelden: www.abdijvanegmond.nl/bezinningsaanbod