PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 25 JUNI 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

zaterdag 26 juni 19.00 uur:

viering, lector Hans Glas, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Rem Deken en Nel Deken – Wijnker, Martien van der Eng.

 

 

zaterdag 3 juli 19.00 uur:

eucharistieviering, koster Piet Berkhout, voorgangers pater Remmers en pastor Jorink.

intenties:

Nic en Nel Hand – Groot en overleden familie, Isabel Hand.

 

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zaterdag 26 juni 19.00 uur: eucharistieviering, voorganger pastor Tilma.

 

Nieuwe Niedorp:

zondag 27 juni 19.00 uur: eucharistieviering, voorganger pastor Georges.

 

De Noord:

zondag 27 juni 10.00 uur: viering door de gebedsgroep.

 

MARTHA:

Martha mag even rusten tot de week van 12 juli want dan mag de groep van Tini Glas weer aan de slag.

In de week van 9 augustus mag de groep van Tinie Blom aan de slag. Allen weer veel werkplezier.

 

BLOEMEN:

In de maand juni verzorgen Elly Betjes en Trees Droog de bloemen in ónze Martinus.

Voor de maand juli zal de groep van Cora de Boer deze zorg op zich nemen en augustus Lisette Kruijer en Anneke Bruin. Veel succes voor jullie allen.

 

TENSLOTTE:

Zullen we dan toch weer een beetje terug gaan naar het “oude normaal”? Elkaar weer een knuffel kunnen geven of een beschermende arm op een schouder. We kijken er naar al zolang naar uit, weer een beetje menselijk want zo voelde het vaak, “onmenselijk”.

 

                                                                                   Tot de volgende Heraut, Gerda en Tineke.

 

DOORGEVEN

Vorige week mocht ik iemand de ziekenzalving geven. Dat is altijd een bijzonder moment: samen bidden om kracht voor wat komen gaat. Tijdens de ziekenzalving is er altijd een moment dat ik de zieke de handen op het hoofd leg. Een liefdevol gebaar, waarbij mijn gedachten dit keer even een sprongetje maakten. Een paar dagen eerder mocht ik namelijk mijn jongste broer de handen opleggen, omdat hij tot priester werd gewijd.

Bij de priesterwijding vormt de handoplegging door de bisschop de kern van het ritueel. Maar na de handoplegging door de bisschop komen ook alle aanwezige priesters naar de wijdeling om hem de handen op te leggen. Ook ik sloot daarbij aan en legde de handen op het hoofd van mijn eigen broer.

Het opleggen van de handen is een heel oud gebaar. Vanaf het begin van de Kerk is het verbonden met de gave van de heilige Geest. De heilige Geest wordt als het ware ‘doorgegeven’. Alle christenen worden dragers van de heilige Geest. De handen van priesters worden gezalfd om als ambtsdragers ook zelf aan anderen de handen op te leggen.

Even verder in de week was ik in gesprek met een groep communicanten. Ik vertelde hen over de zeven sacramenten. Het gebaar van de handoplegging kwam daarbij een heel aantal keer aan de orde. Ik heb hen die middag niet de handen opgelegd, maar probeer natuurlijk wel door te geven waar het in ons christelijk geloof om gaat. Ik hoop dat zij in hun leven later de kracht en inspiratie van de heilige Geest zullen ervaren.

Drie generaties kwamen die week voorbij: iemand aan het einde van het leven, mijn broer en ik nog redelijk aan het begin en tenslotte de jonge kinderen van het communieproject. De eerste heeft haar leven lang het geloof een plek gegeven. Wij proberen nu te bouwen aan de Kerk. De kinderen kunnen daardoor op hun beurt weer kennis maken met de boodschap van Jezus. Prachtig! Laten we doorgeven wat we hebben ontvangen, in de kracht van Gods heilige Geest.

                                                                                              pastoor Tilma