PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 26 MEI 2017

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.vw@quicknet.nl

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Bep Broersen 0629100251-Sylvia Droog 0641423578. Openingstijden secretariaat: vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur en maandagmorgen van 10.00 – 12.00 uur

 

VIERINGEN, KOREN, LECTOREN, MISDIENAARS, KOSTERS, VOORGANGERS EN INTENTIES:

 

zaterdag 27 mei:

13.30 uur:       huwelijksviering van Saskia Nolten en Ruud van Leeuwen, voorganger pastor Jorink.

 

19.00 uur:      viering met zang door Interamvo , koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink, er is Kinderwoorddienst en na afloop koffiedrinken verzorgd door de MOV.

intenties:

Theo Kolken, Jan van den Hoek en overleden ouders, Joop van der Stoop, Antoon Koenis en overleden ouders Koenis – Blom, Annie Bos – Jong en overleden familie, Piet Stadegaard en overleden familie Stadegaard – Bruijn, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, overleden ouders Hand – Groot en familie, overledenen familie Veldman – Perrin, Jaap Tesselaar en Klaciena Tesselaar – Terra, Ellen Sweep en Nel Buiter en Evert Sweep, Nel Pancras – Bruin en Jan Pancras, Alie Moras – van der Fluit, Truus Moras – Konijn, overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester, Ine Gooijer – Gooijer, Ria Rood – Moras, familie Kramer – Besteman en Bart Bruin, Siem van der Stoop en overleden familie, Joop Ligthart, overleden ouders Groen – Poel, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Frans Seignette en Ali Seignette – Sombroek en Nico, Cor en Willem Leegwater.

 

zondag 28 mei 12.00 uur: doopviering

intentie

om zegen over het leven van Madelief Kranendonk en haar familie.

 

woensdag 31 mei 19.15 uur: viering in Maria Mater

intentie:

Rem Deken

 

zondag 4 juni 1ste Pinksterdag 10.00 uur:

viering met zang door de Veldrakkers, koster Afra Bakker, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Isabel Hand, Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Arie en Truus de Boer – van Schagen en familie de Boer – Rood en overleden familieleden, Petrus Jong en Anna Maria Jong – de Jong en overleden familie, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Wouter en Alie Slijkerman – Dekker en overleden familie, Theo Kolken, Jan Wit en Krissy.

 

woensdag 7 juni 19.15 uur: viering in Maria Mater

intenties:

Jacobus en Margaretha Ursem – Wit en hun zoon Nico, Jan van Diepen en om zegen over zijn gezin.

 

De Mariakapel is vanaf 09.00 uur geopend.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zaterdag 27 mei 19.00 uur viering met het Ritmisch koor voorganger mw. Wildeboer.

 

Nieuwe Niedorp:

zondag 28 mei 10.00 uur viering met gemengd koor voorganger pastor Jorink.

 

De Noord:

zondag 28 mei 10.00 uur viering door parochianen met ritmisch koor.

 

MARTHA:

Aankomende week van 29 mei t/m 2 juni mag Martha aan het werk in onze Martinus en wel groep 1: M. van Baar – Groen, Cl. Bakker – Schaap en G. Blankendaal – Droog, Marian Wit, Petra Kramer, Karin Borst en Judith van Dam.

 

BLOEMENGROEP:

In mei verzorgt de groep van Ada Kolken 75 58 63, de bloemen

In de maand wordt dat groep 1 olv Tony Berkhout – Langedijk 42 15 60

 

BERICHTEN UIT DE MARTINUS:

“t Gaat druk worden dit weekend in onze Martinus, want zaterdagmiddag 27 mei trouwen om half twee Saskia Nolten en Ruud van Leeuwen. We wensen dat Ruud en Saskia voor elkaar een leven lang zout en licht zullen zijn en elkaar zo gelukkig blijven maken.

 

Op zondagmorgen wordt om twaalf uur Madelief van Kranendonk gedoopt. Het zal een groot feest worden voor haar broers Stijn en Jibbe en haar ouders Tom en Angelique. We wensen voor Madelief dat zij Gods nabijheid in haar leven mag ervaren en herkennen door alle goede mensen om haar heen. Een hele mooie dag.

 

MEDEDELINGEN:

woensdag 31 mei 20.00 uur vergadering Personele Unie “De Vijfhoek” in ’t Martinushuis.

 

TENTOONSTELLING:

Tentoonstelling met schilderijen van Rinus Zonneveld. Tot en met zondag 2 juli kunt u een en ander bewonderen in onze Martinus na de viering en op zondagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur.

 

TENSLOTTE:

Hieronder informatie over de vesper in Haringhuizen en YoungSeven en tienerkamp georganiseerd door jongerenwerk van het bisdom

 

                                                                                  namens het secretariaat Tineke en Gerda

 

Allerlaatste Willibrordusvesper Haringhuizen 28 mei 2017 16.45 u.

In de vesper van a.s. zondag zingen de Mannengroep o.l.v. Jan Schraal en de Laurenscantorij Haringhuizen o.l.v. Jan Bruin. Pianist is Hanneke Muntjewerf. De pastores van Niedorp - Toon Jorink, Bart Santema, Fokko Omta en Jan Andries de Boer werken mee aan de laatste reguliere kerkdienst in de oude Willibrorduskerk van Haringhuizen. De kerk is om 4 uur open. Het avondgebed van ca. 40 minuten begint om 5 uur. Deze 212e en laatste Willibrordusvesper wordt afgesloten met de Lofzang van Simeon: “De glorie van de Eeuwige zal worden onthul en al wat ademt zal dit zien!”

Voor deze viering wordt u dringend gevraagd om 16.45 u. aanwezig te zijn. Na afloop is er fris, wijn, koffie en thee. Auto’s graag buiten het dorp parkeren.

 

 

Wereldtapas

 

Zondagmiddag 13.00 uur druppelen de jongeren – en drie ouders die komen helpen - binnen in de pastorie van Medemblik. Het is mooi weer, maar helaas niet mogelijk om in de tuin te zitten. Het is er vergeven van de muggen, die rond deze tijd van het jaar vanaf het IJsselmeer Medemblik overspoelen. Maar niet getreurd, de pastorie is groot genoeg om een feestje te bouwen en dat is precies wat we hebben gedaan J!

Na een korte inleiding leest Karin een West-Afrikaans scheppingsverhaal voor, waarin gelijk een antwoord wordt gegeven op de vraag waarom er zoveel verschillende kleuren kinderen op de wereld zijn. Een mooi begin van een heerlijke culturele middag!

Drie groepjes van vier jongeren werken, onder het genot van Zuid-Amerikaanse feestmuziek, aan het maken van heerlijke wereldtapas, lekkere hapjes uit verschillende landen. Te weten:

1.    Pao de Queijo (Braziliaanse kaasbolletjes)

2.    Spaanse empanadas

3.    Mexicaanse tacochips met zelfgemaakte guacomole

4.    Italiaanse spiesjes met mozzarella, cherrytomaatjes en verse basilicumblaades, overgoten met een heerlijke dressing

5.    Franse fruitspiesjes en

6.    Hollandse rauwkost met een frisse yoghurtdip.

7.    En Braziliaanse Brigadeiros (hagelslagballetjes) als het ‘zoete mondje’ ter afsluiting.

De begeleiders dekten en versierden de tafel en de kamer. De tafel vulde zich langzamerhand met de overheerlijke gerechtjes.

Last-but-not-least werden er drie heerlijke, alcoholvrije cocktails gemaakt, die werden geserveerd in speciale cocktailglaasjes met een glinsterend suikerrandje, een parapluutje, een schijfje sinaasappel en een gekleurd rietje. Er hing zelfs een superklein krijtbordje aan met daarop om welke cocktail het ging. Prachtig en heerlijk!

Om half vier kwam Benito Kaarsbaan, de meneer die de Djembé-workshop kwam geven als afsluiting van de middag, maar wij waren nog niet eens aan eten toegekomen... Geen probleem, zo gaf hij aan. Hij had alle tijd. Het was tenslotte zondag! En zo at hij gezellig met ons mee en was er tijd genoeg om alles in alle rust te doen.

Beetje afruimen, beetje afwassen en toen was het tijd voor de Djembé! Wat een héérlijke workshop was dat! We trommelden dat het een lieve lust was. We zongen, gilden van plezier en Benito kreeg ons met z’n allen ‘los’ op de vloer. Niet geweten dat de jongeren van YoungSeven zó goed konden dansen! “Waar is het feestje? Hier is het feestje!” schreeuwde de een nog luider dan de ander. Pastor Tilma heeft het geweten. Het doel was om hem naar beneden te krijgen. Het duurde even, maar het bleek toch onweerstaanbaar. Hij trof een stralende groep dansers, zingers en trommelaars aan. Het workshop-uur was zó om!

En toen was het tijd om zéér voldaan naar huis te gaan! Met veel dank aan alle jongeren, zonder wie het natuurlijk nooit zo’n feestje was geworden J. Maar ook met veel dank aan Jeannette, Marlinda en Anouk, de moeders die zijn gebleven ter ondersteuning (die hard nodig was!). Met super veel dank aan Benito, die er met zijn stralende aanwezigheid meteen een feest van maakte met ons! En natuurlijk met heel veel dank aan pastor Tilma en pastor Van Dril, die de pastorie (hun woonhuis!) aan ons ter beschikking stelden. We hopen dat alle bakstenen nog veilig op elkaar staan J.

Op eerste Pinksterdag, 4 juni ’s avonds is de volgende activiteit: “Verhalen rond het kampvuur”.

Als het je leuk lijkt, kun je je opgeven door een mailtje te sturen naar karinblaauw@hetnet.nl

 

Namens de werkgroep YoungSeven

 

TIENERKAMP BREAKOUT 2017

Ben je tussen de 12 en 15? Meld je dan nu aan via zusters@olvternood.nl. Vermeld bij het aanmelden voor- en achternaam, geboortedatum en zijn of haar e-mailadres.

Info Waar: Juliana Klooster Heiloo Wie: 12 t/m 15 jaar Wanneer: 3 t/m 7 augustus Prijs: € 85

Aanmelden:  Zusters@olvternood.nl of 072-7370085

Organisatie:  Heiligdom Onze lieve vrouw ter Nood Blauwe Zusters Jong bisdom Haarlem