PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 27 MEI 2022

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

pastores: Gerard Remmers 06 51553475 – Toon Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 06 20915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

De Mariakapel is dagelijks geopend

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK.

 

Zaterdag 28 mei 19.00 uur:

Viering met zang door Interamvo, voorganger pastor Jorink.

Intenties:

Arie Groen en om zegen over zijn gezin, Martien van der Eng en Truus van der Eng – Groen, Zuster Francis van der Eng, John van Kempen, Marjo Kuhl, Jan en Tiny van Straalen – Baars en overleden familie, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Jan Wit en Riet Wit – van Stralen en familie Wit en familie van Stralen en Margareth Vermeer, Ine Gooijer – Gooijer, Afra Bakker – de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Vera Jong – Eiling en Atie Jong -  Huijberts.

 

Maandag 30 mei GEEN Mariaviering

 

Zondag 5 juni 1ste Pinksterdag 10.00 uur:

Viering met zang door de Veldrakkers, voorganger pastor Jorink

Intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Jacobus en Margaretha Ursem – Wit en hun zoon Nico, Andries en Marie Ligthart – Broersen en André.

 

VIERINGEN IN MARIA MATER

De eerstvolgende vieringen is op woensdag 8 juni 19.15 uur,

Daarna op woensdag 22 juni, 13 juli en 27 juli, 10 augustus en 24 augustus om 19.15 uur

U bent van harte welkom.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

Zaterdag 28 mei 19.00 uur voorganger mw. Wildeboer

 

Nieuwe Niedorp:

Geen viering

 

De Noord:

Zondag 29 mei 09.30 uur eucharistieviering voorganger pater Molenaar.

 

BLOEMEN:

Deze meimaand worden de bloemen verzorgd door Carolien Steenman, Anita Messelaar en Ingrid de Boer. In juni mogen Elly Betjes en Trees Droog weer aan de gang.

 

MARTHA:

Martha mag in de pauzestand en in de maand juni mogen ze weer aan het werk.

 

TENSLOTTE 1: afscheid van “onze” koster Annie Groen - Blom

Na twee jaar kunnen we nu officieel afscheid nemen van Annie Groen – Blom.

Annie heeft niet alleen heel lang bij Interamvo gezongen, in diverse liturgiegroepjes gezeten, gekerkwerkt, meegedaan aan het Martinus wandkleed, Martinus de musical etc. etc. Daarbij is ze ook heel wat jaren koster geweest in onze Martinus. Een koster, doet heel veel werk achter de wereldberoemde schermen. Je ziet de kosters wel lopen met de collecte schaal en ze de kaarsen aansteken op het altaar, en dat was het dan wel zo’n beetje. Nee, een koster doet veel en veel meer. Zorgt dat de deuren op tijd open staan om de parochianen te verwelkomen in de kerk, een half uur van te voren de verwarming aanzetten zodat wij er “warmpjes” bijzitten, liturgie klaarleggen, zorgen dat er voldoende kaarsen bij de Mariakapel zijn, en….. teveel om op te noemen.

Annie (vaak geholpen door ‘haar Arie’) heeft dit jarenlang met haar collega kosters gedaan en met veel plezier. Heel veel plezier mogen we wel zeggen.

Dus aanstaande zaterdagavond om 19.00 uur in de viering met zang door Interamvo zullen we haar bedanken voor haar inzet en warme belangstelling voor ónze en vooral háár Martinuskerk.

Annie: dank je wel!!!

 

TENSLOTTE 2:

Hieronder diverse artikelen van pastor Hans Bruin en nog maar een keer de fietstocht die georganiseerd wordt door de Focusgroep van “de Vijfhoek” en familiedag

 

                                                                                   Gerda en Tineke.

 

FIETSTOCHT OP ZONDAG 29 MEI

Ter afsluiting van de Mariamaand organiseert de Focusgroep “Vijfhoek” op zondag 29 mei een Mariakapellen fietstocht. De tocht start om 12:30 uur vanuit de aan Maria gewijde kerk “Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen”, Paadje 24 te Nieuwe Niedorp. Na de wegzending door een van onze pastores fietsen we langs de H. Martinuskerk in ’t Veld, de H. Wulframkerk in Waarland, de Heilige Familie kerk in ’t Kruis en de Heilig Hart kerk in De Noord weer terug naar Nieuwe Niedorp. De totale afstand bedraagt ongeveer 37 km. De fietsroute krijgt u bij vertrek vanuit Nieuwe Niedorp. Aan hand van een gedicht van Piet Middelaar kunt u in elke kapel even stil staan bij Maria. Met alle hectiek om ons heen een kort moment van rust en bezinning, even stille tijd geven aan jezelf, een kaarsje branden bij Maria… In de kerken zal drinkwater beschikbaar zijn om uw waterflesje weer te vullen. De tocht kunt u natuurlijk ook met de auto, motorfiets of bromfiets doen, u moet dan wel naar eigen inzicht een route bedenken. In Nieuwe Niedorp is naast de kerk en op de P&R tegenover het restaurant “Red Chilli” voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Dus beste mensen zet in uw agenda: Mariakapellen Fietstocht, Zondag 29 mei, vertrek 12:30 uur, Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Kerk, Paadje 24, 1733NE, Nieuwe Niedorp We hopen dat u, dat jij ook komt. Tot ziens op zondag 29 mei!!!! Hans van Eck, Namens de Focusgroep “Vijfhoek”

 

De Mensen Zwemmen in Boot Vector Tekening Vector Illustratie - Illustration  of spontaan, mensen: 154960816Het verhaal van de levensboot

Een man werd gevraagd om een boot te schilderen.
Hij bracht zijn verf en kwasten mee en begon de boot helderrood te schilderen, zoals de eigenaar hem had gevraagd.

Terwijl hij schilderde, merkte hij een klein gaatje in de romp en repareerde dat stilletjes.

Toen hij klaar was met schilderen, kreeg hij zijn geld en vertrok.

De volgende dag kwam de eigenaar van de boot naar de schilder en overhandigde hem een mooie cheque, veel hoger dan de betaling voor het schilderen.

De schilder was verbaasd en zei: "U heeft me al betaald voor het schilderen van de boot, meneer!"

"Maar dit is niet voor het schilderwerk. Het is voor de reparatie van het gat in de boot."

"Ah! maar het was zo'n kleine dienst... het is zeker niet de moeite waard om mij zo'n hoog bedrag te betalen voor zoiets onbelangrijks."

"Mijn beste vriend, je begrijpt het niet. Laat me je vertellen wat er gebeurd is:

Toen ik je vroeg de boot te schilderen, vergat ik het gat te noemen.

Toen de boot droog was, namen mijn kinderen de boot en gingen vissen.

Ze wisten niet dat er een gat in zat. Ik was niet thuis op dat moment.

Toen ik terugkwam en merkte dat ze de boot hadden meegenomen, was ik wanhopig omdat ik me herinnerde dat de boot een gat had.

Afbeelding met tekst, pentekening

Automatisch gegenereerde beschrijvingStel je mijn opluchting en vreugde voor toen ik hen zag terugkeren van het vissen.

Toen onderzocht ik de boot en ontdekte dat u het gat had gerepareerd!

Zie je nu, wat je gedaan hebt? U hebt het leven van mijn kinderen gered!
Ik heb niet genoeg geld om je 'kleine' goede daad te betalen."

Dus wie, wanneer of hoe dan ook, blijf helpen, ondersteunen, tranen afvegen, aandachtig luisteren, en repareer zorgvuldig alle 'lekken' die je vindt. Je weet nooit wanneer iemand ons nodig heeft, of wanneer die zorg en vriendelijkheid op verrassende manieren bij je terug kunnen komen.

Gaandeweg heb je misschien al talloze 'bootgaten' gerepareerd voor verschillende mensen zonder te beseffen hoeveel levens je hebt gered. ❤️ Maak een verschil.... wees de beste jij...
(Auteur Louis Verdonk van diaken Hans Bruin)

 

http://www.hubertus-nikolaus.de/upload/images/112705_wallfahrt-kevelaer-logo02.jpg

WE MOGEN WEER! kevelaer bedevaart 4 - 6 juli 2022

Mijn vrouw Helmine en ikzelf hebben twee jaren niet kunnen deelnemen aan de jaarlijkse 3-daagse bedevaart naar Kevelaer. Dit jaar mogen we tezamen met alle andere deelnemers er weer naar toe. Wij hebben het enorm gemist! De bedevaartdagen in Kevelaer ( net over de grens in Duitsland ) zijn inspirerende dagen van geloof, bemoediging en gezellige ontmoeting. Meerdere priesters en diakens begeleiden deze bedevaart. Naast het programma is er alle ruimte voor persoonlijke devotie en voor wat Kevelaer te bieden heeft aan terrasjes en winkels. Voor uw natje/droogje, een goede hotelkamer en vervoer wordt gezorgd.
Wij nodigen een ieder uit om hieraan deel te nemen, van maandag 4 tot en met 6 juli.
Voor meer informatie kunt u mij bellen op 06 54 95 69 24 of mailen naar hansbruin@outlook.com

Hartelijke groet, diaken Hans Bruin

 

12 juni 2022 de tweede Familiezondag in Schagen!

En?... Hebben jullie ook al zin in de volgende familiezondag? Wij ook!

 

Na het succes van onze eerste familiezondag heeft onze enthousiaste groep alweer een nieuwe datum geprikt waarop we weer gezellig samen kunnen zijn: 12 juni! We beginnen dit keer ietsje eerder zodat we om 15.30 uur echt van start kunnen!

 

Wanneer?

zondag 12 juni

Hoe laat?

Inloop vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18:30 uur

Waar?

De H. Christoforuskerk in Schagen.

 

Wat houdt het in?

Vanaf 15.00 uur start de inloop waarna Pastoor Ivan Garcia Ferman ons om 15.30 uur voor gaat in de Eucharistie viering. Na deze gezellige viering gaan we van start met de spelletjes om elkaar wat beter te leren kennen voordat we samen het geloof gaan verdiepen.

 

Deze speciale familiezondag sluiten we feestelijk af met een heerlijke zomerse barbecue, dus zorg dat je op 12 juni erbij bent! We zouden het leuk vinden als er iets voor bij de barbecue meegenomen wordt, maar voel je niet verplicht.

Wil je meedenken en/of meewerken aan de volgende familiezondag? Laat het ons weten! Dit mag via familie.zondagen@gmail.com of natuurlijk tijdens de tweede familiezondag.

 Je bent welkom in de H. Christoforuskerk in Schagen.

Hartelijke groeten,

Werkgroep Familiezondag