PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 28 FEBRUARI 2020

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Sylvia Droog 0641423578, Anita Messelaar 0620915051.

 

OPENINGSTIJDEN SECRETARIAAT:

vrijdagmorgen en maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur

 

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

 

zaterdag 29 februari 19.00 uur: 1ste zondag Veertigdagentijd.

Eucharistieviering met zang door Interamvo, voorgangers pastors Moltzer en Jorink.

intenties:

Dirk Dekker, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, Ine Gooijer – Gooijer, Afra Bakker – de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Carolina Laan – Biersterker en om zegen voor haar gezin, overledenen familie Veldman – Perrin, Cor Smit en overleden familie Smit – Burgmeijer, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Truus Moras – Konijn, Alie Moras – van der Fluit, Joop Ligthart, Nic Hand en Nel Hand – Groot, familie Kramer – Besteman en Alies en Bart Bruin.

 

woensdag 4 maart 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Lou Kok en Vera Kok – de Lange en gezin.

 

zaterdag 7 maart 19.00 uur:

eucharistieviering, viering van vergeving met zang van de Veldrakkers, voorgangers pastores Tilma en Jorink.

intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, overleden familie Petrus Schoenmaker en Elisabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst, Aad Dekker en Wim Bakker en overleden familie, Theo Kolken, Isabel Hand.

 

woensdag 11 maart 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

 Rem Deken, Jacobus en Margaretha Ursem – Wit en hun zoon Nico.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

WAARLAND:

zaterdag 29 februari 19.00 uur: eucharistieviering, zang Tienerkoor, voorgangers pastores Tilma en Bruin

 

NIEUWE NIEDORP:

Dit weekend geen viering

 

DE NOORD:

zondag 1 maart 10.00 uur: viering met Cantorij, voorganger Mevr. Wildeboer

 

BLOEMENGROEP:

In februari verzorgt groep 3 de bloemen, Conny Groen, 423000, en Cora de Boer

en voor maart verzorgt groep 4 deze: Lisette Kruijer 06 252 215 27 en Anneke Bruin

 

MARTHA:

In de week van 2-6 maart is groep 5 aan de beurt om te komen kerkwerken.

T. van den Beldt – Groen, C. van der Stoop – van der Poel en G. v.d. Putten – Winter.

Wij wensen jullie weer veel succes toe

 

FEEST IN DE WULFRAM:

ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Wulfram Waarland is er op zaterdag 29 februari om 19.00 uur een viering speciaal voor de jeugd met het jeugdkoor. Ze zingen zelfgekozen, moderne nummers -hier en daar enigszins tekstueel aangepast – waaronder Bohemian Rapsody van Queen, Leef van André Hazes, Oceaan van Racoon en ook Rollercoaster van Danny Vera.

Van harte welkom allemaal.

 

 

SOEPMAALTIJDEN TIJDENS DE VEERTIGDAGENTIJD:

Vanaf Aswoensdag is de Veertigdagentijd gestart, sinds jaren het startpunt voor “De Soepmaaltijden” georganiseerd door de diverse kerkgemeenschappen. Hieronder de data:

Donderdag 5 maart in de Fenixkerk Nw. Niedorp – 12 maart “De Mafkikker” Oude Niedorp – 19 maart in “Onder de Kastanje” Nw. Niedorp – 26 maart in de Marinx ’t Veld – 2 april in de Lucaskerk Winkel.

Vanaf 17.30 uur -half zes- bent u welkom en de maaltijden beginnen om 18.00 uur -zes uur-.

De entree is gratis maar vrijwillige bijdrage zijn van harte welkom voor het schoolproject Niafrang in Senegal.

 

TENSLOTTTE: Hieronder een overweging rondom de Veertigdagentijd

 

Gerda en Tineke

 

VAN ASWOENSDAG EN DE VEERTIGDAGENTIJD NAAR PASEN

Nu ik dit schrijf denk ik, wat gaat de tijd toch snel.
We hebben nog maar net de discussies over vuurwerk achter de rug en zijn alweer aangekomen in de Veertigdagentijd, een periode van bezinning, gebed en consuminderen ( vasten ), welke als doel heeft om over onze relatie met God en het leven na te denken.
Op Aswoensdag begint de veertigdagentijd, welke een periode vormt om ons voor te bereiden op Pasen, het Hoogfeest waar we vieren dat Jezus uit de dood is opgestaan, waarmee Hij ons heeft laten zien dat het leven en niet de dood het laatste woord heeft.
De veertigdagentijd herinnert ons aan het verhaal uit de Bijbel, waarin Jezus veertig dagen in de woestijn doorbracht zonder eten en drinken, om Zijn roeping duidelijk te krijgen.
Als volgelingen van Jezus worden wij gevraagd solidair te zijn met Jezus in de woestijn, welke een periode vormt van ‘’ consuminderen ‘’, ook wel ‘’Vastentijd’’ genoemd.
In deze ‘Vastentijd’ wordt gevraagd om tijdelijk af te zien van luxe, waarbij je kunt denken aan social-media, drank, tussendoortjes maar ook bijvoorbeeld vlees.
Door af te zien van al die onbewuste ‘’ luxe ‘’ worden wij als mensen uitgedaagd, waardoor het besef kan groeien om onze overvloed te delen met anderen, de houding die Jezus ons heeft voorgedaan.
Mogelijk denkt u na het lezen van dit artikel dat de Vastentijd iets is wat we van vroeger kennen. In de volgende editie van dit blad laat ik hierover jongeren aan het woord. Het zal u verrassen. In deze veertigdagentijd wens ik u veel devotie en verbondenheid toe. We zijn samen onderweg naar Pasen.

 

Over de Veertigdagentijd voor jongeren kunt u op internet lezen over ‘Alpha Youth’ een organisatie die bijeenkomsten organiseert rondom het christelijk geloof. Op deze site ben ik -Hans Bruin- hun zogenaamde ‘blog’ gaan lezen, waarin ze mij verraste door elkaar de vraag te stellen: Ben jij aan het vasten op dit moment?

 

Hartelijke groet, mede namens het pastorale team, diaken Hans Bruin,