PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 29 NOVEMBER 2019

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Sylvia Droog 0641423578, Anita Messelaar 0620915051.

 

OPENINGSTIJDEN SECRETARIAAT:

vrijdagmorgen en maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur

 

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

 

zaterdag 30 november 19.00 uur:

eucharistieviering met Interamvo, voorgangers Moltzer en Jorink. er is Kinderwoorddienst.

intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Simon Wijnker en Truus Wijnker - Groot en Edwin en familie, overledenen familie Veldman – Perrin, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, overleden ouders Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Ine Gooijer – Gooijer, Afra Bakker – de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Joop Ligthart, Truus Moras – Konijn, Alie Moras – van der Fluit, Carolina Laan – Biersteker en om zegen voor haar gezin, Theo Kolken.

 

zondag 1 december 12.00 uur:

Doop van Lissy Wijnker.

 

woensdag 4 december 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Gert, Ton en Hans Groen en overleden familie groen – Leegwater.

 

zaterdag 7 december 19.00 uur:

Eucharistieviering met zang door het Gemengd koor, voorganger pastor Tilma.

Na afloop wordt er koofie en thee geschonken door leden van de MOV werkgroep.

De bijdragen door de koffie zijn bestemd voor het Adventsproject waarover volgende week meer wordt verteld.

intenties:

Jan Keesom en Truus Keesom – Ligthart en om zegen over hun gezin, Antoon en Marie Groen – Leegwater en overleden familie, Jan Wit en Krissy, Jan van Diepen en om zegen over zijn gezin, Cor Smit.

 

woensdag 11 december 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Overleden familie Petrus Schoenmaker en Elizabeth Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

WAARLAND:

zondag 1 december 10.00 uur viering met Gregoriaans voorganger pastor Steur.

 

NIEUWE NIEDORP:

zaterdag 30 november 19.00 uur eucharistieviering voorganger pastor Tilma.

 

DE NOORD:

zondag 1 december 10.00 uur eucharistieviering met Cantorij voorganger pastor Tilma.

 

OPGEVEN INTENTIES VOOR HET JAAR 2020:

Intenties voor het jaar 2020 kunt u opgeven via ons emailadres martinus.tveld@gmail.com telefonisch tijdens de openingsuren van het secretariaat maandagmorgen en vrijdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur of via een briefje in de brievenbus van de pastorie.

 

BLOEMENGROEP:

In november worden de bloemen in onze Martinus verzorgd door groep 1: Trees Droog 422581.

In december wordt dat groep 2: Ingrid de Boer 420260

 

MARTHA:

Deze week, 25 – 29 november, mag groep 1 van het Marthagilde aan de slag om onze Martinus schoon te houden: M. van Baar – Groen, Cl. Bakker – Schaap en G. Blankendaal – Droog,  Marian Wit, Petra Kramer, Karin Borst en Judith van Dam.

 

AGENDA:

dinsdag 26 november 20.00 uur vergadering Martinusraad in ’t Martinushuis.

 

UIT DE MARTINUS: NIEUW BOEK VAN THEO VERTELMAN

Als alles goed gaat komt nog voor Sinterklaas het nieuwe boek van Theo Vertelman uit. Deze keer geen gedichten en gedachten rond afscheid en dood, maar rond nieuw begin. Het boek heeft als titel meegekregen: “Nieuw leven beleven, gedichten en gedachten voor moeders en vaders, voor oma’s en opa’s”.

In dit 5e boek alweer gaat het nu over geboorte en nieuw leven.

Het is een boek voor jonge moeders en vaders, maar ook voor oma’s en opa’s.

Dus ben je in verwachting, zie je uit naar de geboorte van je kind? Dan is het nieuwe boek van Theo Vertelman iets voor jou. Maar als je zelf oma of opa wordt, dan kun je ook in dit boek jezelf herkennen in wat hierin beschreven is. Het is een mooie boek om cadeau te doen met Sinterklaas of Kerstmis.

 

DOOPVIERING:

Deze zondagmiddag om 12.00 uur zal Lissy Wijnker gedoopt gaan worden. Lissy is de dochter van Brenda en Arie Wijnker en het kleine zusje van Sara. Ze is geboren op 20 juli 2019 en zondag zal ze dus worden gedoopt. Met het doopsel geven de ouders het geloof dat ze van hun ouders hebben gekregen ook weer door aan hun kinderen. Een houvast en richtsnoer voor je leven.

Voor één opa zal het ook een bijzondere middag worden want tenslotte is dat Adrie en die mag gezellig kosteren bij de doop van zijn kleindochter. En wij vermoeden zomaar dat Sara samen met opa Adrie de klok mag gaan luiden.

Allemaal veel liefde en geluk met en voor elkaar.

 

KERSTVERHAAL MET INTERAMVO UNICIAAL

Zaterdag 14 december 20.00 uur: Interamvo en Uniciaal, beide koren onder leiding van Dick Opdam, geven dan een uitvoering van het kerstverhaal,, waarvan de tekst is geschreven door Theo Vertelman. Verderop in deze Heraut staat er ongetwijfeld meer.

 

TENSLOTTE :

Hieronder vertelt Theo Vertelman over zijn nieuw uit te komen boek en een aankondiging voor een bezinningsdag in de abdij van Egmond.

 

tot een volgende keer, Gerda en Tineke

 

OP WEG NAAR KERSTMIS IN DE ABDIJ VAN EGMOND 14 DECEMBER 14.;00 -16.00 uur

Pastorale werkster Annemiek Wijnker-Hoedjes en pater Kees Maas svd verzorgen ‘Op weg naar Kerstmis’ een bezinningsmiddag. Vier weken voor Kerstmis begint de Advent, de voorbereiding op Kerstmis. Advent betekent letterlijk ‘dat wat komt’ en is de tijd van verwachting, naar kijken wat komen gaat. Advent is durven dromen. Vandaag proberen we op het spoor te komen van onze eigen droom. Waar verlang ik naar? Waar verlangt de mensheid naar in deze onstuimige tijd? Wat hebben wij nodig?

Wie verwacht zal groeien. Wie verwacht zal licht zien. Op een plaats zonder deur zonder drempel, glanst het licht van de toekomst.’ (Marinus van den Berg)

De dag

Benedictushof Vennewatersweg 271935 AR Egmond-Binnen.

Toegang: € 12.50 Aanmelden: www.abdijvanegmond.nl/bezinningsaanbod