PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 3 JUNI 2022

Secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

Pastores: Gerard Remmers 06 51553475 – Toon Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie over namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 06 20915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

De Mariakapel is dagelijks geopend

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK.

 

Zondag 5 juni 1ste Pinksterdag 11.00 uur:

Viering met zang door de Veldrakkers, voorganger pastor Jorink

Intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Jacobus en Margaretha Ursem – Wit en hun zoon Nico, Andries en Marie Ligthart – Broersen en André.

 

Woensdag 8 juni 19.15 uur: viering Maria Mater

(nog geen) intenties

 

Zaterdag 11 juni 19.00:

Viering met zang door het Gemengd koor, lector Peter Vleugel, voorganger pastor Jorink.

Intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, John van Kempen, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Petrus Groot en Elisabeth Groot – Groenland, Antoon en Marie Groen – Leegwater en overleden familie, Bertus en Edith Spaansen en zegen over ons gezin.

 

VIERINGEN IN MARIA MATER

De volgende viering is op woensdag 22 juni 19.15 uur,

Daarna op woensdag 13 juli en 27 juli, 10 augustus en 24 augustus om 19.15 uur

U bent van harte welkom.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

Zondag 5 juni 1ste Pinksterdag 11.00 uur eucharistieviering met ritmisch koor, voorganger pater Remmers.

 

Nieuwe Niedorp:

Zaterdag 4 juni 19.00 uur eucharistieviering met kinderkoor, voorganger pater Remmers.

 

De Noord:

Zondag 5 juni 09.30 uur eucharistieviering met gemengd koor voorganger pater Molenaar.

 

BLOEMEN:

In de maand juni verzorgen Elly Betjes en Trees Droog de bloemen.

 

MARTHA:

Martha mag in de pauzestand maar na Pinksteren mag de groep van Judith van Dam aan de slag om de kerk schoon te maken.

 

NOH JOOS EN MOIDE, WAT HEW IK GENOTEN VANEIVEND

Dat waren de woorden van Annie Groen, toen zij afgelopen zaterdagavond de deur uitstapte van het Martinushuis om weer op weg naar huis te gaan. Eindelijk was het er dan van gekomen, dat Annie vanwege de Martinusparochie werd bedankt voor haar meer dan 25 jarig kosterschap. Jaren was het de corona, die dat tegenhield. Annie werd door de dochters Roos en Colinda opgehaald om naar de kerkdienst te gaan, waarin koor Interamvo (laatste zaterdag van de maand) de zang verzorgde. Dit laatste maakte het voor haar nog feestelijker, omdat zij ook vele jaren lid van dit koor is geweest. In de kerk aangekomen was het gelijk naar alle bekenden zwaaien en dit waren er heel veel. Ook schoven de schoonzoons aan in de banken en de kleinzoon, die zich later ontpopte als fotograaf. Tijdens de dienst -met een groot aantal aanwezigen- genoot Annie enorm van de zang en je zag dat ze de wat oudere liedjes (speciaal voor haar ingepland) moeiteloos meezong. Totdat op een gegeven moment de voorzitter van de Martinusraad het woord tot haar richtte. Hij somde de vele werkzaamheden van Annie op, in al die jaren verricht. Dit werk werd hem gemakkelijk gemaakt, doordat hij van Theo Vertelman het gedicht toegezonden kreeg, dat Theo in 2009 gemaakt had, toen Annie koninklijk werd onderscheiden. Dit gedicht heette dan ook treffend “Koninklijk Groen”. Bovendien hadden de kosters Piet en Adrie nog wat puntjes aangedragen, zodat gesteld kan worden dat het verhaal compleet was. Onder luid applaus werd aan het eind van de toespraak een prachtig boeket bloemen overhandigd. Er moesten evenwel nog enkele liederen door Interamvo worden gezongen en omdat de “gehuldigde” toch al op het altaar stond kon ze gelijk wel even meezingen. Nou en dat deed ze hoor en alle aanwezigen -en Annie het meest- genoten hier intens van. Weer applaus voor haar. Annie was van dit alles wel wat beduusd, maar moest gelijk weer aantreden voor een fotoshoot. Met de kosters Piet, Adrie en Ageeth op de foto bij de kerkingang en vervolgens werd nog een foto gemaakt in de kerk bij het altaar, waar voormalig koster Alda van Dijk (net voorzien van een nieuwe heup) de foto compleet maakte. Vervolgens werd nog een uurtje onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers door Annie met Roos en Colinda, de kosters, Arie en Alda van Dijk, Ted Bakker en een delegatie van de Martinusraad gezellig nagebabbeld. Na afloop waren we het allemaal wel met Annie eens: ok wai hadde deuze eivend bar genoten.

Het ga je goed Annie en wie weet tot (spoedig) ziens.

Namens de Martinusraad, Hans Glas.

 

PINKSTERFEESTEN OOK IN DE MARTINUSKERK!

Pinksteren: dag dat we vieren dat “de Geest” over ons komt, we kunnen allemaal weer begeesterd worden door het vuur dat in ieder van ons wordt aangestoken: we worden weer enthousiast.

En wie zeker enthousiast zijn, zijn de leden van het Pinkstercomité. Ze hebben van alles georganiseerd zoals u kunt zien verderop in de Heraut.

Uiteraard ook in de Martinuskerk vieren we Pinksteren. Op zondag eerste Pinksterdag is er een viering met zang door “de Veldrakkers” samen met Koos en Mirella, de viering begint om elf uur (11.00) en daarna kunt u meteen door naar de speurtocht een en ander georganiseerd samen met de scouting Dirck Rembrantszgroep voor de jeugd van de basisschool. De start is bij de ingang van onze Martinuskerk.

Heel veel plezier allemaal: jong en oud!

 

TENSLOTTE:

Ter herinnering: Familiedag in de Christoforuskerk te Schagen: 12 juni aanvang 15.30 uur, info: familie.zondagen@gmail.com .

 

Hieronder nog een oproep voor Kevelaer van Hans Bruin.

 

                                                                                   Gerda en Tineke.

 

 

WE MOGEN WEER! kevelaer bedevaart 4 - 6 juli 2022

Mijn vrouw Helmine en ikzelf hebben twee jaren niet kunnen deelnemen aan de jaarlijkse 3-daagse bedevaart naar Kevelaer. Dit jaar mogen we samen met alle andere deelnemers er weer naar toe. Wij hebben het enorm gemist! De bedevaartdagen in Kevelaer ( net over de grens in Duitsland ) zijn inspirerende dagen van geloof, bemoediging en gezellige ontmoeting. Meerdere priesters en diakens begeleiden deze bedevaart. Naast het programma is er alle ruimte voor persoonlijke devotie en voor wat Kevelaer te bieden heeft aan terrasjes en winkels. Voor uw natje/droogje, een goede hotelkamer en vervoer wordt gezorgd.
Wij nodigen een ieder uit om hieraan deel te nemen, van maandag 4 tot en met 6 juli.
Voor meer informatie kunt u mij bellen op 06 54 95 69 24 of mailen naar hansbruin@outlook.com

Hartelijke groet, diaken Hans Bruin