PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 3 NOVEMBER 2017

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.vw@quicknet.nl

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Bep Broersen 0629100251-Sylvia Droog 0641423578. Openingstijden secretariaat: vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur en maandagmorgen van 10.00 – 12.00 uur

 

VIERINGEN, KOREN, LECTOREN, MISDIENAARS, KOSTERS, VOORGANGERS EN INTENTIES:

 

zaterdag 4 november 19.00 uur:

viering zonder zang, lector John van Kempen, koster Afra Bakker, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Antoon en Marie Groen – Leegwater en overleden familie, Wouter en Alie Slijkerman – Dekker en overleden familie.

 

zondag 5 november 12.15 uur:

viering voor en met de kinderen -en hun familie- die gedoopt zijn sinds 2014.

Zang door de Veldrakkers voorganger pastor Jorink.

 

woensdag 8 november 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

nog -geen- intenties

 

zaterdag 11 november 16.30 uur:

Sint Maartenviering met de Veldrakkers, koster Annie Groen, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Anna Maria Wijnker – de Boer (echtgenote van Cornelis Wijnker), Piet Tessel en Tiny Tessel – Koomen, Annie Duineveld, Jan Wit en Krissy.

 

woensdag 15 november 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Gert en Ton en Hans Groen en overleden familieleden Groen – Leegwater, Rem Deken, Cornelia Nieuwboer – Jong.

 

De Mariakapel is vanaf 09.00 uur geopend.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 5 november 10.00 uur viering met Gregoriaans voorganger pastor Bruin.

 

Nieuwe Niedorp:

zaterdag 4 november 19.00 uur eucharistieviering voorganger pastor Moltzer.

 

De Noord:

zondag 5 november 10.00 uur viering met de Cantorij voorganger pastor Jorink.

 

MARTHA:

Martha weer even op rust in de week van 27 november – 1 december is groep 8 aan de beurt.

 

BLOEMENGROEP:

In de maand november mag groep 2 weer voor de bloemen in onze Martinus zorgen: Tiny Stadegaard – Schoenmaker, 422438.

 

AGENDA:

donderdag 9 november 20.00 uur bijbelgroep in ’t Martinushuis.

 

BERICHTEN UIT DE MARTINUS:

En weer twee jubilarissen, zingende jubilarissen: Els Stroet – Bult en Cor Stadegaard, werden afgelopen zaterdagavond na de viering in het zonnetje gezet. Veertig jaar zingen ze met veel plezier bij Koor Interavmo. Gefeliciteerd met dit jubileum.

 

TENTOONSTELLING:

Tot en met zondag 19 november is er de expositie van doopjurkjes. Een en ander is te bezichtigen zowel voor en na de viering en op zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur.

 

TENSLOTTE:

Hieronder nogmaals nieuws van YoungSeven. Vorige Heraut is, er naar wij aannemen, iets misgegaan met de aangeleverde kopij en trof u een artikel over de voedselinzamelaktie van Dorcas aan. Nu dus YoungSeven, de groep voor jongeren uit het dekenaat.

 

                        namens het secretariaat Tineke en Gerda.

 

 

de regionale tienergroep van regio Schagen

 

Highland Games (opening van het nieuwe seizoen)

Een week voor deze openingsdag regende het pijpestelen en dat al enkele weken zo ongeveer complete dagen. We zagen onze geest al dwalen! Hoe zou dat gaan?! Natuurlijk hadden we een plan B, maar plan A was wel verreweg het leukste… Maar gelukkig, de weergoden waar ons zó goed gezind, dat we een werkelijk zomerse dag hadden. Wat een feestje!

Met z’n vijfentwintigen verzamelden we op Speelpark De Swaan in Oudkarspel om onze krachten te meten tijdens de zgn. ‘Highland Games’. De regio was goed vertegenwoordigd: er waren jongeren uit Schagen, Middenmeer, Wieringerwerf, ’t Kruis, De Noord en Nieuwe Niedorp.

Aangezien er zeven nieuwe jongeren bij waren, begon Rianne - een van de stuurgroepleden - met een leuk kennismakingsspel, waardoor de gezellige sfeer meteen goed werd neergezet. Aan het eind kwam Nicola - een van de instructeurs van de Highland Games - de twee ‘clans’ indelen, die het tegen elkaar op gingen nemen. En daarna: op naar het speelveld! Nicola en Rick (de andere instructeur) hadden een mooi parcours uitgezet met superleuke én uitdagende spellen. Het begon gelijk goed. Ze moesten over een muur van wel drie meter hoog klimmen! Jazeker, drie meter! We (de beste stuurlui aan de kant J) hielden ons hart vast, maar de  jongeren vlogen over de muur alsof ze vleugeltjes hadden. Dat was gelijk óók scoren, want het was natuurlijk wel een échte strijd tussen twee (bijna echte…) Schotse clans!

Na deze uitdaging volgde het boomstam-trekken. Tjonge, wat waren die kr@&%*# zwaar zeg! Maar ja, ze wilden natuurlijk wel winnen met hun groep … dus, trekken tot de tongen op de schoenen hingen. En dan ‘spijkerslaan’, dat is heel moeilijk hoor, als je maar één keer mag slaan en ook niet eens mag richten van tevoren. De verschillen tussen de teams liepen op … maar, gelukkig was daar het hoefijzer-gooien (een beetje geluk moet je gewoon afdwingen natuurlijk J). Sommigen jongeren hadden daar echt gevoel voor en gooiden meerdere keren raak. Leuk was het zeker!

En zo volgden o.a. nog boomstam-slalom, touwtrekken, tijgeren onder een net door, trekkerband rollen en last-but-not-least bedacht Rick – die eerder bootcampinstructeur was geweest -  dat ze nog niet moe genoeg waren. Ze mochten nog even ‘opdrukken’ en de push-ups telden pas voor punten boven de 30! Tja, en als je dan de hele groep vreselijk z’n best ziet doen om dat te halen, smelt je hart. Wat een doorzetters; wat een kanjers zijn die jongeren van YoungSeven!

En dan denk je: ze zullen wel moe zijn! Maar … niet te moe om ook nog even tegen het opgeblazen reuze-reuze-reuzekussen op te klimmen en er heerlijk rond te springen. Daar krijg je dan wel enorme honger van natuurlijk. Dus werd er lekker patat voor ons gebakken en kregen iedereen ook nog een ijsje als afsluiting. Een mooi begin van een veelbelovend nieuw seizoen! De sfeer zit er in elk geval al goed in. Tot de volgende keer! Groetjes van YoungSeven!