PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 30 OKTOBER 2020

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Beemsterboer 06 34956504

 

Houdt steeds de website in de gaten voor veranderingen in deze coronatijd

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

BELANGRIJKE MEDEDELING:

Laatste stand corona-maatregelen in de kerk.

Bij binnenkomst in de kerk verzoeken wij u een mondkapje te dragen, uw naam wordt genoteerd

en u kunt gaan zitten op de met een kaartje aangegeven plaats. Op uw zitplaats mag u uw mondkapje afdoen.

Bij het ter communie gaan: gaat eerst de ene zijde, daarna de andere.

Bij het verlaten van de kerk wordt u verzocht het mondkapje weer te dragen.

De mensen die achterin zitten verlaten als eersten de kerk en dan zo voort tot de voorste banken

Dit alles om zo min mogelijk met elkaar in contact te komen.

 

HERDENKEN VAN ONZE DIERBARE OVERLEDENEN MET ALLERZIELEN:

Op 2 november is het Allerzielen.

Op die dag denken we extra aan onze overledenen, vooral de mensen die zijn overleden sinds Allerzielen 2019.

De werkgroep Allerzielen is bij elkaar gaan zitten met in ons hoofd de gedachte: wat kunnen we doen nu we de Allerzielenviering niet kunnen vieren zoals we gewend zijn. Al pratende met elkaar zijn wij tot het volgende gekomen.

In de kerk:

Om in stilte en in de warme sfeer van de kerk bij de overledene stil te staan, zullen we de kerk sfeervol verlichten en zal er passende muziek klinken. We zullen af en toe een gedicht voordragen.

Voor in de kerk staan 2 kaarsen met de naam van uw dierbare die het afgelopen jaar overleden is vanuit ’t Veld. Een kaars brandt en blijft staan. De andere kaars mag u meenemen om hem op het kerkhof te plaatsen of u neemt hem mee naar huis.

De kerk zal van 17.00 uur tot 20.30 uur geopend zijn.

Op het kerkhof:

Het kerkhof zullen wij sfeervol verlichten en er zal passende muziek gespeeld worden. Ook hier zullen wij regelmatig een gedicht voorlezen. Vooraan bij het monument van stil verdriet, staat een groot hart met daarop de namen van de overledenen. U mag daar uw dierbare aan toevoegen.

Natuurlijk verzoeken wij iedereen de coronamaatregelen in acht te nemen.
De kerk en het kerkhof zullen tussen 17.00 uur en 20.30 uur sfeervol verlicht zijn.
In de kerk is een looproute. Wilt u zich hieraan houden!
Als u de kerk inkomt, desinfecteert u uw handen. U bent verplicht een mondmasker te dragen als u loopt. Zit u in een bank, mag hij af.
Er mogen niet meer dan 30 personen tegelijk in de kerk.
Bent u met een groepje, dan mag dit groepje niet groter zijn dan 4 personen. Dit geldt zowel voor in de kerk als op het kerkhof.
Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de gastvrouw/heer op.

Op deze manier denken wij er toch een zinvolle avond van te kunnen maken

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

zaterdag 31 oktober 19.00 uur:

viering, lector Anneke Bruin, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Dirk Dekker, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, Afra Bakker – de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Ine Gooijer – Gooijer, Carolina Laan – Biersteker en om zegen voor haar gezin, overledenen familie Veldman – Perrin, Cor Smit en overleden familie Smit – Burgmeijer, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Truus Moras – Konijn, Alie Moras – van der Fluit, Nic Hand en Nel Hand – Groot en overleden familie Jan Wit en Rie Wit – van Stralen en families Wit en van Stralen en Margareth Vermeer, Vera Jong – Eiling en Atie Jong – Huiberts en overleden familie, Isabel Hand

 

zaterdag 7 november 19.00 uur:

eucharistieviering met enkele zangers, lector Hans Glas, koster Adrie Wijnker, voorgangers pater Remmers en pastor Jorink.

intenties:

Overleden familie Antoon en Marie Groen – Leegwater.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

 

Waarland:

zaterdag 31 oktober 19.00 uur: eucharistieviering, voorganger pastor Tilma.

 

Nieuwe Niedorp:

zondag 1 november 10.00 uur: eucharistieviering, voorgangers pastores Georges en Jorink.

 

De Noord:

zondag 1 november 10.00 uur: eucharistieviering, voorganger pastor Tilma.

 

MARTHA:

Weer even rust voor Martha, in de week van 16-20 november is groep 5 aan de beurt.

 

BLOEMEN:

In oktober worden de bloemen in onze Martinuskerk verzorgd door groep 4 Anneke Bruin tel 0224 542685 en Lisette Kruijer.

In november wordt dat groep 3 Conny Groen en Cora de Boer.

 

TENSLOTTE 1: Houdt steeds de website in de gaten voor veranderingen in deze coronatijd

 

TENSLOTTE 2:

Vanouds is de maand oktober ้n Mariamaand ้n de tijd voor extra aandacht voor de werkers in de zogenoemde Missielanden.

Achterin de kerk staan er twee collecteschalen: ้้n voor onze eigen parochie en ้้n voor de missie

Hartelijk dank voor uw bijdragen.

 

Hieronder nog enkele artikelen van de pastores.

 

we houden afstand maar ……. we blijven bij elkaar en verliezen elkaar niet uit het oog.

 

                                                                                              Tot de volgende week: Gerda en Tineke

 

11 NOVEMBER: Sint Martinus.

Al zeer vele jaren is er een viering geweest voor de schoolkinderen op de feestdag van onze parochie Sint Martinus. Helaas is dit nu 2020 niet mogelijk. De corona heeft hier ook flink roet in het eten gegooid. De veiligheidsregio heeft ook haar advies gegeven Sint Maarten met de nodige voorzichtigheid te vieren.

 

Toon Jorink, diaken

 

 

 

 

Concept Van De Geboorte Van Een Kind Stockvectorkunst en meer beelden van  Bord - Bericht - iStockWaar worden mensen nou ้cht gelukkig van?
Dit waren de woorden die ik in mijn preek uitsprak in de viering van 4 oktober jl. Geen moment hoefde ik daar over na te denken, omdat mijn hoofd en hart nog helemaal vol waren van de geboorte van onze eerste kleinzoon Lenny, een geluksgevoel die veel verder gaat dan al het materiele bij elkaar…..welke je mogelijk ook kunt ervaren als een kind zomaar iets voor jou heeft gemaakt,  of misschien wel voor vader of moederdag. Gewoon iets kleins, een tekening of een kus welke gevoelens oproepen van verbondenheid, van liefde … over wat je kunt betekenen voor elkaar, de houding die Jezus ons heeft voorgedaan, om Hem daarin te volgen. Onderstaand schrijven komt van Opa Leo Fijen, de man die we denk ik allemaal wel kennen van het Geloofsgesprek op zondagmorgen. Hartelijke groet, Diaken Hans Bruin
Opa
Op een koude zaterdagmorgen loop ik mijn wekelijkse route naar de winkels in mijn dorp. Ik ben later dan normaal en verbaas me over het lege dorpsplein. Ik zie bijna geen dorpsgenoten. Voor het eerst is het echt koud deze winter. Misschien schrikt de vrieswind mensen af. Als ik daarover loop na te denken, zie ik in de verte mijn kleinzoon aan komen lopen. Steeds weer als hij opa of oma ziet, gaat hij van enthousiasme en blijheid huppelen. Ook nu springt hij van puur plezier naar mij toe. Die onbevangenheid en puurheid van mijn kleinzoon wennen nooit en maken het zachtste in mijn ziel wakker. Ik wacht hem op met open armen en geef hem een dikke kus. Zijn moeder is mijn dochter, ze komt me tegemoet met de winkelwagen. Daarin zit met speen de andere kleinzoon, nog maar ้้n jaar jong. Hij moet lachen als ik zijn speen uit zijn mond haal. En hij maakt smakkende geluiden met zijn mond. Dan vraagt hij eigenlijk om een kus van opa. Die krijgt hij, midden op het dorpsplein, in een snijdende kou. En juist nu merk ik niets van deze kou. Want ik voel mij opgetild door mijn twee kleinkinderen. De oudste doet dat met zijn huppelende blijheid. De jongste wil een zoen van opa. Het gaat in het leven niet om woorden, maar om liefde die geen woorden nodig heeft. Ik word op deze koude ochtend bevestigd als grootvader. Ik ben een gezegend mens die mag delen in de warmte van kleinkinderen. Door een huppelpas en een zoen. Daar kan geen vrieskou tegenop.  (Auteur: Leo Fijen uit de bundel: Alles wat me dierbaar is.)