PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 5 MAART 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

VERANDERINGEN EN AANVULLINGEN ZIE ONZE WEBSITE

martinus.tveld@gmail.com

 

zaterdag 6 maart 19.00 uur:

viering met volkszang, lector Peter Vleugel, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink.

twee collectes: een voor de Martinusparochie en één voor Veertigdagenproject

intenties:

Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooy, Martien van der Eng, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Jan Wit en Krissy.

 

zaterdag 13 maart 19.00 uur:

eucharistieviering, koster Piet Berkhout, voorganger pater Remmers.

intenties:

Simon Wijnker en Truus Wijnker – groot en Edwin en familie, overleden ouders Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 10 maart 10.00 voorganger pastor Jorink

 

Nieuwe Niedorp:

geen viering

 

De Noord:

zondag 10.00 uur eucharistieviering voorganger pastor Tilma.

 

MARTHA:

Omdat er momenteel niet zoveel activiteiten in onze Martinuskerk plaats vinden wordt dit tot een ander tijdstip uitgesteld dan de gebruikelijke periode.

 

BLOEMEN:

Deze maand maart zullen Lisette Kruijer (06 25 22 15 27) en Anneke Bruin de bloemen en de verzorging hiervan op zich nemen.

 

VASTENACTIE 2021 VOOR SENEGAL – COLLECTE EN KAARTENACTIE:

Gedurende de Veertigdagentijd zullen er de komende weken 2 collecte schalen achter in de kerk staan. De eerste is uiteraard voor onze eigen Martinusparochie en de tweede schaal zal voor het vastenproject in Senegal zijn, het project d at we al enkele jaren steunen.

De MOV-groep hoopt daarom dat u deze collecteschaal niet voorbij zult gaan. 

Net als vorig jaar gaan de soepmaaltijden voor dit project niet door, daar is de kaartenactie voor in de plaats gekomen. De kaarten zijn verkrijgbaar bij “Supermarrrkt” aan de Rijdersstraat.

 

TENSLOTTE:

hieronder een artikel van pastor Tilma namens de pastores.

 

                                                           Tot de volgende Heraut Gerda en Tineke.

 

LEVEN IN VRIJHEID

Binnenkort mogen we weer onze stem uitbrengen. We leven in een vrij land, waarin iedere stem telt. Uit alle partijen en alle kandidaten mogen we zonder dwang een vrije keuze maken. Dat is een groot goed. Bent u al bezig om zich in de partijen te verdiepen? Of bent u op de hoogte van de uitgangspunten van de partij waarop u wil stemmen? Ergens voor kiezen, zonder dat je weet waarom je die keuze maakt, is natuurlijk meer willekeur dan vrijheid.

Vrijheid is een belangrijk woord in de veertigdagentijd. Met Pasen vieren we dat Jezus ons heeft bevrijd van zonde en dood. Hij heeft het kwade overwonnen en laat ons delen in zijn vrijheid. Hij sluit daarbij aan bij de weg die God steeds met zijn volk was gegaan. Fundamenteel voor het geloof van Israël was de bevrijding uit Egypte. Dáár leefden ze als slaven. Onder leiding van Mozes trokken ze weg, door de zee, door de woestijn, op weg naar het Beloofde Land.

In onze tijd wordt er veel over vrijheid nagedacht en geschreven. Soms is vrijheid problematisch, bijvoorbeeld wanneer mensen de vrijheid nemen om anderen te kwetsen of wanneer vrijheid vrijblijvendheid wordt. Dat doet de gemeenschap geen goed. Dat soort individuele vrijheid bestaat alleen als je je terugtrekt op je eigen eilandje. En of je daar gelukkig van wordt?

Zelf volgde ik deze week een online bijeenkomst om me te oriënteren op de verkiezingen. Interessante sprekers gingen in op kernwaarden voor de politiek. Wat me aansprak was het zoeken naar de verbinding. Vrijheid is iets wat we met elkaar delen en belangrijk vinden. Anders gezegd: leven in vrijheid doen we samen.

Dit brengt ons terug bij de veertigdagentijd. Het is goed om te werken aan je eigen vrijheid. Vasten, jezelf deze weken iets ontzeggen, helpt daarbij. Dat traint onze vrije wil. Tegelijk worden we opgeroepen om bij elkaar te komen en naar elkaar om te zien. De kerk moet een plek zijn waar we elkaar leren zien, elkaars verhalen kennen en groeien in verbondenheid. Vrijheid in gemeenschap: onder leiding van Jezus is dat de weg die God met ons gaat.

Het stembiljet ligt al klaar. Nu nog een keuze maken. Wat heerlijk dat we in vrijheid mogen leven.

Pastoor Tilma

 

VIERINGEN VAN BEZINNING IN DE VEERTIGDAGENTIJD IN DE NOORD OF ONLINE

Iedere woensdagavond in de veertigdagentijd kunt u deelnemen aan een korte viering als moment van bezinning en gebed. U bent daarvoor welkom in de H. Hartkerk in De Noord, maar de vieringen zijn ook online te volgen en terug te kijken. U bent van harte uitgenodigd!

Woensdag      24 februari      19:30 uur

Woensdag      3 maart           19:30 uur

Woensdag      10 maart         19:30 uur

Woensdag      17 maart         19:30 uur

Woensdag      24 maart         19:30 uur

Woensdag      31 maart         19:30 uur

Om de vieringen online te volgen gaat u naar: www.heilighartdenoord.nl

Pastoor Tilma