Martinusparochie-'t Veld


 

 

 

 

 

 

 

 ST.MARTINUS     KERKGEBOUW     KERKHISTORIE     GESCHIEDENIS VAN DE DORPEN 

 

 

 

Welkom

Vieringen

Parochienieuws

Heraut-archief

Adressen

In Memoriam

Foto's

Boeken van Theo

Links

                                                                                 


EERDER GEPUBLICEERDE
GEDICHTEN VAN THEO VERTELMAN


Boeken van Theo Vertelman

 

  

 Het heeft als titel “Verstild leven”.

Gedichten en gedachten rond zwakte en ziekte, rond einde en dood.
Woorden van afscheid op de laatste momenten.

 Na een persoonlijke herinnering aan een voor hem dierbaar symbool volgt in deel één een aantal gedichten en gedachten rond ziekte en zwakte, rond coma en naderend einde.

 In deel twee staan gedichten rond afscheid en dood, teksten die te gebruiken zijn bij avondwaken en uitvaart, bij afscheid en crematie.

Deel drie bevat o.a. teksten die gelezen kunnen worden bij de laatste momenten:
het sluiten van de kist en het afscheid van huis.

Ook voor het laatste moment rond de overledene op het kerkhof of in het crematorium bevat dit boek waardevolle teksten.

Omdat zijn eerste boek “De dood overleven” inmiddels is uitverkocht zijn er in deel vier een tiental gedichten uit dit boek opgenomen.

Het boek kost  € 20,--

-          U kunt het bestellen ofwel telefonisch:  0226 42 05 14

-          of via zijn e-mail: theogerda.tgv@ziggo.nl.


Samenvatting:Gedichten en gedachten rond zwakte en einde, bij ziekte en dood.

Dit boek bestaat naast gedichten rond dood en afscheid (opgenomen in deel 2) nu ook uit een eerste deel dat geheel gewijd is aan zwakte en ziekte. In eenvoudige en daarom zo aanspreekbare stijl wordt verwoordt wat mensen overkomt die getroffen worden door ziekte, door onzekerheid en angsten. In deel 3 vertelt hij over zijn geloof en vertrouwen in leven na de dood.

De teksten kunnen gelezen en gebruikt worden rond ziekbed en einde, bij het afscheid en de verwerking van de dood.


De dood overleven 

Uitverkocht, maar in ’Verstild Leven’ zijn een tiental gedichten uit dit boek opgenomen.

Verkrijgbaar bij Theo Vertelman 

Afscheid moeten nemen van mensen, een lief iemand moeten verliezen aan de dood is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Om de dood te verwerken en het afscheid aan te kunnen, zoeken we naar woorden die uiting geven aan het verdriet. Dit boek bevat een grote hoeveelheid gedichten rond de dood, waar velen zich ongetwijfeld in zullen herkennen. De auteur is er in geslaagd op een indringende en aansprekende manier de dood van ouderen, jongeren en kinderen te verwoorden in gedichten, gedachten en gebeden. Ze kunnen gelezen worden bij het afscheid op het kerkhof of in het crematorium, bij een avondwake of een uitvaart. Ook in de vaak moeilijke tijd erna kunnen ze troost geven om de dood van iemand een plaats te geven, om de dood te overleven.

Vervlogen adem

Verkrijgbaar bij Theo Vertelman 

Opnieuw is Theo Vertelman erin geslaagd op indringende en aansprekende wijze het verdriet rond dood en afscheid te verwoorden. Na het succes van zijn eerste bundel "De dood overleven" zal ook dit tweede boek met de tìtel "Vervlogen adem" troost kunnen bieden aan mensen die geconfronteerd worden met verlies en dood. De gedichten en teksten zijn om zelf te overdenken en kunnen gelezen worden bij avondwaken, begrafenissen en crematies. Tevens bevat dit boek enkele bijbelverhalen die op een hedendaagse manier troostend verwoord zijn. Daarnaast zijn er teksten voor op het kerkhof en in het crematorium. De korte gedachten die opgenomen zijn in het laatste dee! kunnen als aanhef van rouwcirculaires fungeren wanneer men passende woorden zoekt om uiting te geven aan gevoelens als de adem van mensen vervliegt in de dood.

Voor informatie:   mail theogerda.tgv@ziggo.nl of  bel  0226 – 42 05 14

   

 

       

        

 

 

 

 Bijgewerkt 200805