Digitale zoektocht naar voorouders

Ook verder op zoek naar uw familieverleden of woonomgeving?  
Op internet zijn nog meer sites te vinden die informatie geven over bronnen die we kunnen raadplegen bij het onderzoek naar onze voorouders:
 
Centraal Bureau voor Genealogie & StamboomNederland
Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) � Centrum voor familiegeschiedenis � is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. In de online catalogus kunt u zoeken naar interessante gegevens op: familienaam, plaatsnaam of trefwoord . De catalogus leidt u ook naar een Digitale studiezaal.
Nederlandse genealogische portals en webpagina's
 
Buitenlandse portals en webpagina's
 
Nederlandse Genealogische Vereniging
 
Digitale Stamboom
De Digitale Stamboom maakt genealogisch onderzoek gemakkelijk. Je kunt direct zoeken op doop, trouwen, begraven, geboorte, huwelijk, echtscheiding,overlijden en/of het bevolkingsregister vanaf 1575 bij een aantal aangesloten archieven.
Ellis Island Passenger Arrivals
The newest and most exciting Foundation project is the American Family History Center (AFIHC), which opened in 2001 on Ellis Island and the World Wide Web, and makes the 25 million immigrant arrival records (1892-1924)in the Ellis Island Archives available to everyone.
Geneaknowhow Internetplatform
Geneaknowhow.net is een door Hein Vera en Herman de Wit ontwikkeld en onderhouden internetplatform. Het doel is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord. De bezoeker kan op gespecialiseerde sites gericht op zoek naar informatie. Met behulp van deze informatie is de bezoeker in staat om zijn onderzoek (beter) te verrichten.
Genealogie Online (diverse stambomen online doorzoeken)
De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens over voorouders, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Bob Coret u een helpende hand.
GeneaNet:- Wereldwijde gegevens-bank voor personen in genealogiën
GeneaNet is een wereldwijde gegevensbank die door genealogen aangevuld wordt met het resultaat van hun onderzoek. Hoe meer van onze voorouders vermeld worden in GeneaNet, hoe groter de kans is dat u de uwe er in terugvindt. Iedereen weet immers, en dat wordt dagelijks bevestigd op die site: we zijn allemaal familie van mekaar!
GenLias, Rijksarchief database van de BS
Genlias biedt u de mogelijkheid in korte tijd uw voorouders na 1780 te vinden. U zoekt in de meest nauwkeurige bron voor stamboomonderzoek, de burgerlijke stand.
Het Nationaal Archief - Ook Beeldbank en Digitaal
Met o.a. 14 miljoen beelden in de beeldbank. Een online catalogus enz.
Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland (WGOD)
Deze Nederlandse werkgroep, opgericht in 1968, heeft als doel hulp te bieden bij onderzoek naar Duitse voorouders.
Familieband & Mensenlinq
 
Historische Kranten & Digitaal Krantenarchief Leiden & Krantenarchief Rotterdam
 
 
 
 
 
 

Colofon Graafwesp

Auteursrecht. Een misverstand dat bij sommige mensen leeft is dat gegevens die op het internet staan vrij zijn van auteursrecht.

Bescherming Persoonsgegevens. Om problemen met nog levende personen te voorkomen kiezen wij ervoor zoveel mogelijk alleen gegevens van personen geboren voor 1900 te publiceren.

Om ons ook een goede kans te geven op reacties, aanvullingen of correcties hebben we in deze publicaties op internet, van personen slechts de eerste voornaam en van datums alleen het jaar vermeld.

Digitale zoektocht naar voorouders

www.queeste.tk

stelt vragen en geeft antwoorden

De ontwikkeling van de Homo sapiens; Rechtopstaand de toekomst tegemoet? Ergens ging er iets goed fout!

Get your own free domain name(s) at Dot TK. See website http://freedomains.queeste.tk for extensive information!

Feedback / Guestbook / Homepage

Copyright A en J Hilders - Rijsdijk
datum van laatste update: januari 19, 2011.