Genealogie

van

de West-Brabantse & Noord-Antwerpse molenaarsfamilie Schrauwen

Deze genealogie is voor wat betreft de voorouders van onze directe voorouder Martinus Schrauwen, 'j.m. Van hoogstraaten en woonende in Cruijsland', mede tot stand gekomen met gegevens uit het genealogisch tijdschrift voor Midden- en West- Noord Brabant en de Bommelerwaard, 2001,  door A.M. Bosters en gegevens uit de genealogie Schrauwen door Frans Buijsen te BelgiŽ, ter inzage in het Heemhuis bij het Karrenmuseum te Essen.

De familie Schrauwen / 's-Grauwen is een wijd verspreide familie in West-Brabant waarvan een groot aantal nakomelingen molenaar is geweest. De familie komt vooral voor te Zundert, Oud en Nieuw Gastel, Steenbergen en Nispen/Essen, doch ook in tal van andere plaatsen in Brabants Westhoek en de Belgische grensstreek. In deze familie was het beroep van molenaar zo ingeburgerd dat zij zich ook Mulders noemde, namelijk te Zundert en Essen. De familienaam Schrauwen kan zijn ontstaan naar de grauwe, grijze verkleuring van haar of kleren door het meel! Een vanuit Essen uitgewaaierd molenaarsgezin komt te Kalmthout en Deurne (bij Antwerpen) voor onder de patroniemen Aertsen en Cornelissen.

Nakomelingen uit dit molenaarsgezin, afstammend van Martinus Schrauwen, 'j.m. Van hoogstraaten en woonende in Cruijsland' zijn onze tak van de familie Schrauwen, welke van omstreeks 1700 tot omstreeks 1850 de korenmolenaarsfamilie is geweest op Westbrabantse molens in het bijzonder op de molens in de omgeving van Kruisland en Steenbergen .

De Moolenaar, van Jan Luyken "het menselijk bedrijf" 1694

Vanuit Heerle zijn van de jongste generatie familieleden fysiek wereldwijd uitgewaaierd. Nu volgen hun voorouders hen via de elektronische snelweg.

Homepage / Feedback / Guestbook

www.SCHRAUWEN.tk

Get your own free domain name(s) at Dot TK. See website http://freedomains.schrauwen.tk for extensive information!

www.HILDERS.tk

www.QUEESTE.tk

Copyright A en J Hilders - Rijsdijk
datum van laatste update: juni 29, 2011 .

 

Andere molenaars en mulders (meikevers).

Meer SCHRAUWEN GenealogieŽn Online.

Schrauwen