wp21132134_02.jpg
wp97073c71_02.jpg
wpe7fdc8e1_02.jpg
wpf301951f_02.jpg
Ik fok gemiddeld 2 nestjes per jaar. Dit is afhankelijk van de gezondheid van de heren en de beschikbaarheid van de dames. De gezondheid en het karakter van de ratjes staat voorop. De vrouwtjes zullen bij de dekking tussen de 5 en 10 maanden oud zijn, mits ze minimaal 250 gram wegen. Mannetjes worden maximaal 2 keer gebruikt om te dekken en zullen gemiddeld rond 1,5jaar oud zijn.

Het verloop van de groei van de rittens zal op de pagina van het betreffende nestje worden bijgehouden. De rittens worden vanaf het begin in de hand genomen zodat ze al vroeg aan mensen gewend zijn en handtam zijn, als ze naar de nieuwe baasjes gaan. De rittens mogen het nest verlaten, als ze ongeveer 6 weken oud zijn en op zijn minst 100 gram zwaar zijn. De rittens worden meegegeven met een stamboom.

Rittens worden altijd per 2 verkocht, indien de eigenaar nog geen ratten van hetzelfde geslacht heeft, of nog geen ratten bezit of indien er geen leeftijdsgenootjes van hetzelfde geslacht aanwezig zijn.
Pipi's Place Rattery of de eventuele Rattery van de dekman hebben eerste nestkeus, zij het mannetje en/of vrouwtje.

Prijs: Rittens kosten Euro 15,00 ~ per stuk.. Wanneer rittens per twee weggaan is het gezamenlijk 25 euro.

Wil je reserveren, stuur dan de volgende gegevens van je zelf door:
Je volledige naam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres. Wanneer je jonger bent dan 17 jaar zou ik graag een bevestiging willen dat je ouders ook achter de reservering staan en toestemming hebben gegeven.

Geef aan of je zelf al ratjes hebt en waar je voorkeur naar uit gaat kwa geslacht. Het is voor mij belangrijk om te weten in wat voor situatie de rittens terecht komen. Vertel wat over in wat voor kooi ze terecht gaan komen, wat voor bodembedekking en wat voor voer je gebruikt, of wilt gaan gebruiken. Heb je een goede dierenarts die verstand heeft van ratjes en zou je een ratje ook laten opereren indien dit nodig is?

Je komt op de reserveerlijst te staan en krijgt bericht zodra het nestje geboren is of indien er tussentijdse wijzigingen plaatsvinden. De reserveerlijst bestaat uit 6 plaatsen voor zowel mannetjes als vrouwtjes. Deze is onder voorbehoud, omdat het nooit van te voren te zeggen is of dit aantal in die combinatie ook werkelijk uit een nestje komt.

Bij het verdelen van de rittens houd ik rekening met eventuele voorkeuren voor uiterlijk of karakter. Een voorkeur hebben voor een kleur mag, maar een bepaalde kleur of uiterlijk kan nooit gegarandeerd worden. Bij het verdelen van de rittens houd ik zoveel mogelijk met ieders voorkeuren rekening, je kunt dus niet 'kiezen'. Het is niet de bedoeling dat er iemand met 2 gelijk uitziende ratjes overblijft, die moeilijk uit elkaar te houden zijn.  Reserveringen puur op kleur worden niet aangenomen.

Voorwaarden: Pipi's Place Rattery werkt op basis van een aantal Algemene Voorwaarden, die in 2-voud ondertekend dienen te worden. Het zijn eigenlijk basis voorwaarden voor de goede verzorging van ratjes, waarbij de rattery ook een oog kan houden op de lijn. Voor een fokrittens gelden er aanvullende voorwaarden.
wp7db94128_02.jpg
Info Rittens en Nestjes