wp21132134_02.jpg
wp15a9a404_02.jpg
wpeaa86dac_02.jpg
wpbbe94126_02.jpg
Reiki betekent letterlijk: universele (rei) energie (ki). Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die universele energie is overal om ons heen en Reiki is een heel eenvoudige en natuurlijke manier om deze energie door te geven. Iedereen kan leren om universele energie te ontvangen en door te geven. Tijdens een Reiki cursus wordt je tijdens de afstemming vrij gemaakt van blokkades, waardoor de Reiki vrij kan stromen. Je kunt dan meteen beginnen met het geven van Reiki aan jezelf en anderen.
Ik heb de cursus gedaan via het Helioscentrum (http://www.helioscentrum.nl/) zij werken volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki. Naast de afstemming leer je ook handposities die je kunt gebruiken om jezelf en anderen te behandelen, verschillende van deze posities worden meteen in de praktijk gebracht tijdens de cursus, tussendoor wordt er veel informatie gegeven. Reiki cursussen zijn er in verschillende vormen en maten, niet te vergeten ook bedragen. Kies er altijd één uit waar jezelf achter staat.
Reiki en Ik:
Ik las voor het eerst iets over Reiki op de site van Rattery Fairy Tails, natuurlijk ga je dan verder op internet zoeken en komt je van alles tegen. Niet lang daarna stond er in ons maandelijks wijkblad een advertentie over een Reiki info avond. Hier ben ik naar toe geweest. Tijdens deze avond werd er veel over de achtergrond van Reiki verteld. Maar er waren ook oud cursisten aanwezig die voor degene die dat wilden een korte behandeling gaven, een paar posities op het hoofd en schouder. Nadat ik daar zelf ervaren heb hoe het was om Reiki te krijgen, heb ik mij opgegeven voor de cursus Reiki 1, dit was in oktober 2003. Zo halverwege 2004 heb ik Reiki 2 gevolgd, belangrijk voor mij was, dat je hier o.a. de mogelijkheid krijgt voor het behandelen op afstand. Ik gebruik Reiki veel voor mijzelf, familie, kennissen en natuurlijk niet te vergeten: de ratjes. Zij zijn de hoofdreden geweest waarom ik Reiki ben gaan volgen. Dieren vinden het over het algemeen heerlijk om Reiki te krijgen en zo ook de ratjes. Ze genieten er echt van.
Reiki