English Fantasie

14-sep-2011

Start
Omhoog
Landschappen
Natuur
Fantasie
Portret
Diversen
Water
Vuur

Fantasie


 

De MagiŽr

Vlucht         Van Natuur en ander moois

Van Olieverf

 

Dit schilderij is ontstaan vanuit een bewaard borduurwerk.

Ik was nog geen 20 jaar toen ik een borduurwerk ontwierp en op katoen uitvoerde, ik heb het nooit afgemaakt. Ik had een voorstelling gefantaseerd en vrij een borduurwerk gemaakt. Ik kon het niet meer afmaken en ook niet weggooien. Ik raakte in gesprek met een naaldkunstenares en herinnerde me weer mijn borduursel. Ik besloot op zekermoment dat ik niet met borduren verder zou gaan, maar het geen ik gemaakt heb weggooien vond ik nu ook weer zonde. En het was me een raadsel waarom ik deze MagiŽr ooit maakte.  Toen ben ik er maar 'op door gaan borduren'
Ook het glas in het schilderij was een raadsel dat me jaren bezighield. Een droombeeld van glas. "glashelder kunnen dromen voor me zijn, maar een droom met 'iets zo helder als glas in het beeld. Nee ik vond er nooit een antwoord op. Behalve misschien, dat er voor sommige dingen geen woorden meer zijn. Net zoals ik was gaan schilderen op een moment dat er voor gevoelens geen woorden meer zijn. Een mysterie op doek.

Ik heb het borduurwerk genomen, dat ik jarenlang bewaarde en wat niet afkwam. Weggooien kon ik het niet. Ik droomde, glashelder. Waarom?

Het is onopgelost; Het glas in mijn droom, de magiŽr die ik borduurde. Wat deden de beelden in mijn gedachten en dromen, toen...  een mysterie en schilderend licht ik een tip van de sluier op.  verslag in weblog


Van Olieverf op waterbasis

Het resultaat aan het einde van de nacht

Schilderen tijdens de kortste nacht  in de Geertekerk 21 juni 2008 in 2008  vierden de Utrechtse Kerken feest. Aanleiding was het 40-jarig bestaan van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken. De jubileumdatum is op 21 juni 2008. Er vond een groots opgezette Kerkennacht plaats.

 

Start | Landschappen | Natuur | Fantasie | Portret | Diversen | Water | Vuur

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 14/09/11