Titel
 
 
 
Aylapups in mandBram met pup4 HondenForrestPuppiesSlapen bij mama
 
 

Kennel Historie


-hoe het allemaal begon-


Onze kennel historie begon toen we in 1979 een laagbenige Jack Russell Terrier in Sint Lucia-Caribean op het strand zagen lopen. Het was een driekleurig teefje, met korte kromme pootjes. Ze was een gespierd, vrolijk en speels hondje. In Nederland kende men ze haast nog niet....

Onze eerste hond, een Duitse herder, hebben we helaas na 18 maanden al moeten laten inslapen vanwege een ervelijke en levensbedreigende afwijking.
Dit was voor ons de reden om op zoek te gaan naar een gezonde rashond en hiermee te fokken zodat wij en de baasjes van de toekomstige pups een gezonde hond zouden hebben.
Zo hebben we drie nestjes Kortharige Hollandse Herders gefokt. Daar hebben we veel van geleerd. De belangrijkste factoren hierin waren de gezondheid, karakter en vererving.

Vervolgens hebben we een Kooiker in onze roedel opgenomen. Van deze hond hebben we geleerd dat het heel belangrijk is dat je bij je zelf moet nagaan of het karakter (volgens de rasstandaard en het gebruiks doel van de hond) bij jou past.

Pas jaren later kwam bij ons onze eerste Jack wonen: Onze Ayla. Ze was altijd een vrolijke hond. Zij had de zelfde uitstraling als de Jack Russell waar we ooit verliefd op werden... Zij werd het begin van onze hobby: het fokken van Jackies.

De kennel naam : Van 't Baci (uitspraak: Van ‘t Baassie) betekent letterlijk: van het baasje. Maar er is meer: 'BA' zijn de eerste twee letters van de naam: Bart; 'CI' komt van de naam Cintha. Wij zijn de oprichters van deze kennel. (Dat wil niet zeggen dat wij daadwerkelijk kennels hebben waar de honden in zitten, want dat willen wij juist niet!!!!.) 'Baci' in het Italiaans betekent: kusjes. (Kwamen wij ook later pas achter....)