aangeboden    bulletin     clubinfo         evenementen         gezocht       home  
knutselen        links         Neuheiten         onderdelen      vragen           


GELDERMALSEN 2012

-  Gerrit Bloemendal
Hij showde allerlei ombouw van voornamelijk Nederlandse modellen naar Trix Express. Ook voorziet hij wagons van (sluit)verlichting en andere nummers. Zeer mooi gedaan.

-  Hans Horenbeek
Hans toonde een “vader en zoon” set, TE nr. 1301. Van deze set zijn er slechts vier bekend. Vanwege de toch wel wat te hoge prijs, zijn de sets voor de verkoop uit elkaar gehaald. Zeer uniek.

-  Jan van der Slik (de organisator)
Hij was er voor de reparaties. Voor mij had Jan een VT 75 en een E 10 gerepareerd. Beide zijn weer in prima staat. Ook liet Jan enkele stoomlocs zien, die hij in een andere kleurstelling had gebracht. Zeer mooi werk.

-  Leo van Liempt
Leo had o.a de bekende rijtuigen met de schroeven in het dak opnieuw gespoten met autolak. De daken werden eerst van de oude verf ontdaan door er een dun laagje meubelafbijt op aan te brengen. Het gekrompen plastic van de ramen was geknipt zodat het weer mooi op de juiste plaatsen zat. De binnenkant van de rijtuigen was zwart geverfd. Natuurlijk bezitten de rijtuigen nu prachtige verlichting. Een serie prachtige hondenkoppen, in verschillende uitvoeringen, verfraaide zijn tafel.

-  Pleun de Jong

Pleun was er met de modulebaan. Het gedeelte met het locdepot was er dit keer niet bij. Pleun is nog bezig om 2 bochtmodules te maken met o.a. een grensstation. De mogelijkheid om meer treinen te laten rijden is dan ook aanwezig.

-  Raymond Peters
Raymond was er voor de inbouw van decoders. Hij heeft het hier behoorlijk druk mee.

-  Jan Weeda
Hij showde een Nederlands model 691 met als basis een Trix-model.

-  Dik den Hartog.
Dik bouwt allerlei Trix HO ellocs om naar Trix Express. Alle locs bezitten een DCC/Selectrix decoder. Wielen en koppelingen schaft hij van NPE aan. Op zijn baantje was ook de tweede hobby van Dik te zien: een jachtterrein.

-  Paul Hillenaar had handige spuitjes bij zich voor het nauwkeurig aanbrengen van de olie.

-  Jan Willem Leguit
Jan Willen liet de inbouw van EMS-decoders zien.  Hij gebruikte stekkertjes, zodat analoog rijden ook mogelijk is. Met stekkertjes van BRAWA past de kap nog gemakkelijker op het frame.
 

-  Rob Vendelbosch

-  Hij liet de verschillende stadia zien van het zelf maken van bomen. Hij gebruikte dun ijzerdraad uit de bloemenbranche als begin. Verder gebruikte hij nog schilderstape, houtlijm, zand, verf, uitgeplozen watten en strooisel. Zeer fraai.

-  Ed Kegge
Bij Ed liep een sleep met een V 36 zeer langzaam zijn rondjes, schitterend zo’n trafo met aangepaste impulsbreedtes. Ed let ook zien hoe je bakelieten, kartonnen en nieuwzilver rails weer als nieuw kan krijgen. Een tikkeltje soldeersel hier en daar gaf al prima resultaten.

-  Hans Dupont
Hans heeft rijtuigen voorzien van vensters, Led-verlichting en poppetjes. Een prachtig resultaat! Bij hem kwam ook het idee van de eerder genoemde Brawa-stekkertjes (3091) vandaan.

-  Sander Nijenboer
Hij is de deskundige op trafogebied. Het probleem bij de bekende groene trafo’s zit hem vaak in de gelijkrichter.

-  Wim Aerts en Guus Setz

-  Hier werden diverse locomotieven geolied en werd uitgelegd hoe een loc zelf goed onderhouden kan worden. Het aanbrengen van schilderstape op de kap is niet aan te raden, de verf van de loc laat te gemakkelijk los.

-  Wouter Molenaar
Hij liet Trix Express wissels zien, omgebouwd naar Trix HO ?!
Ook had hij wagons van echte steenkoollading voorzien. Waarvoor een oud koffiezetapparaat al niet geschikt voor is.

 

FOTO'S


 
HOOFDPAGINA