Zierikzee     

Op ongeveer 5 km afstand van de camping ligt het oude stadje Zierikzee. Kenmerkend zijn het stadhuis met Neptunus op de toren en de Sint Lievensmonstertoren. De belangrijkste monumenten zijn de Noord- en Zuidhavenpoort en de derde stadspoort de Nobelpoort. Belangrijke musea zijn het Stadhuismuseum, de Gravensteen, het Burgerweeshuis met de fraaie beeldentuin.

Bekende kerken zijn de Nieuwe Kerk en de Gasthuiskerk. Er zijn nog twee molens, namelijk de stellingmolen De Hoop en de korenmolen De Haas. Verder zijn er veel oude geveltjes te bezichtigen. In de Oude Haven is een museumhaven waar historische schepen liggen.

    Dreischor     

Op 3 km afstand van de camping ligt het groenste dorp van Europa. Dreischor is een prachtig ringdorp en heeft een mooie kerk met een gracht. Er is ook een oud gemeentehuis op de ring, dat stamt van 1672. De afbeelding van de drie schapen is ook aanwezig. Op de ring bevindt zich ook nog een originele travalje. Daar werden vroeger de paarden van hoefijzers voorzien.

Ieder jaar, op de derde zaterdag in augustus, is het vlasdag. Tijdens de vlasdag wordt de bewerking van het vlas op de ouderwetse manier gedemonstreerd. Het vlas dat verwerkt wordt tijdens de vlasdag, wordt bij ons getrokken. Er is ook een streek en landbouwmuseum in Dreischor. Dit museum is gevestigd in een oude, gerestaureerde boerderij. Hetgeen door vrijwilligers tot stand kwam. Vele oude landbouwwerktuigen staan in de oude schuur. In het oude huis kan men zien hoe de mensen vroeger leefden. De tuin is ook in oude stijl aangelegd.

    Nieuwerkerk     

De camping is gelegen in Nieuwerkerk, dit is eveneens een ringdorp. De kerktoren is op een natuurlijke hoogte gebouwd en is zeshoekig. In 1975 is de kerktoren opnieuw gebouwd, omdat deze in de oorlog vernield was. Bij de vroegere hoefsmid bevindt zich een travalje. Tegenwoordig is hier een cadeaushop gevestigd.

In de naaste omgeving bevindt zich een kaasboerderij. Op een videoband kan men de kaasbereiding zien. Zelf kaas maken is ook mogelijk, na het maken van een afspraak uiteraard. Ook een kijkje in de stal van de koeien is mogelijk. Natuurlijk is het mogelijk om alle zuivelprodukten te kopen.

    Schuddebeurs     

Op ongeveer 3 km afstand van de camping ligt Schuddebeurs. Schuddebeurs is een bosrijk plekje. Er staan veel landhuizen en villa's. Het is een buitenplaats voor passanten. Bekende buitenplaatsen zijn Heesterlust, Mon Plaisir en Weelzicht. De Hostellerie was vroeger een herberg en dient nu als restaurant met tuinkamers voor welgestelde mensen.

    Ouwerkerk     

Naast Nieuwerkerk bestaat ook het dorpje Ouwerkerk. Dit is ook een ringdorp. Tijdens de tweede wereldoorlog werden de kerk en de toren volledig verwoest. Na de watersnoodramp bouwde men een moderne toren en kerk, welke middenin de ring staan. Even buiten Ouwerkerk bevinden zich de kreken, een overblijfsel van de watersnoodramp. Op de kreek kunnen kanotochten worden gemaakt.

Met caissons werden de gaten van de binnendijk gedicht. In een van deze caissons is een museum gevestigd met informatie over de watersnoodramp. Er is ook een strandje in Ouwerkerk, waar men kan zwemmen en eventueel ook duiken.