Fietsen     

Schouwen-Duiveland is zeer geschikt voor fietsers. In de omgeving van de camping bevinden zich vele rustige dijkjes en veel goede fietspaden. Het is mogelijk door het polderlandschap te fietsen, of langs de zeedijk. Vanaf de camping is het mogelijk de ANWB caisson-route te volgen. Deze route is ongeveer 30 km.

Voor echte fanatieke fietsers (met een goede fiets) is de terreinfietsroute in Westenschouwen aan te bevelen. Deze route van ca. 4,5 km is aangelegd in het bos/duingebied van Staatsbosbeheer. Deze route bestaat uit enkele zware beklimmingen en spectaculaire afdalingen.

    Wandelen     

In het duinengebied van Westerschouwen kan ook gewandeld worden op speciaal daarvoor aangelegde paden. Deze paden variŽren in lengte van 3 tot 7 km. Op 1,5 km van de camping bevindt zich wandelroute Dijkwater. Deze route van 4,5 km is aangelegd bij het natuurgebied Dijkwater waar veel vogels te zien zijn.

    Strand     

Schouwen-Duiveland staat bekend om haar mooie en schone stranden. Op veel plaatsen kan het strand bezocht worden, maar het merendeel concentreert zich in het westen van Schouwen-Duiveland. De Brouwersdam en Renesse zijn waarschijnlijk de bekendste stranden, maar ook bij Westerschouwen en Burgh-Haamstede zijn zeer mooie stranden te vinden. Door de vele zonuren is Schouwen-Duiveland uitermate geschikt voor zonaanbidders.

    Duiken     

Op Schouwen-Duiveland zijn veel goede duikstekken te vinden. Deze stekken zijn verdeeld over het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Kijk voor meer informatie op de homepage van Duikcentrum Waterworld te Nieuwerkerk.

    Windsurfen     

Op Schouwen Duiveland zijn er ruwweg twee goede surfstekken: de Brouwersdam en de Grevelingendam. Zowel de Brouwersdam als de Grevelingendam bevinden zich op ongeveer 15 kilometer van de camping. Deze plaatsen worden veel bezocht door duikers, surfers en zwemmers en zonaanbidders.

Bij de Brouwersdam kan zowel op de Noordzee als op het Grevelingenmeer worden gevaren. Aan de zeezijde bevinden zich kleine duinen en strand. Hier kan bij elke windrichting goed gevaren worden. Bij windrichtingen uit het oosten (met name zuidoost) is de wind hier aflandig. Voor het strand is niet zo'n grote branding. De echte branding ligt op enkele kilometers uit de kust, waar een ondiepe zandplaat ligt. Aan de Grevelingenzijde is een speciaal parkeerterrein aangelegd, waardoor het mogelijk is vlak aan het water te parkeren. Hiervoor moet wel betaald worden. Ook is hier een surfshop aanwezig waar bijvoorbeeld ook materiaal gehuurd kan worden. Op het Grevelingenmeer is het water vrij vlak, waardoor het zeer geschikt is voor snelheidsfreaks of beginnende windsurfers.

Bij de Grevelingendam is ook een parkeerterrein aangelegd waarvoor betaald moet worden. Verder is er ook een surfshop aanwezig, waar surfmateriaal gehuurd kan worden. Over het algemeen is het water ook hier vrij vlak. Bij westenwind ontstaan er echte lange golven die over het hele Grevelingenmeer komen aanrollen. Bij wind uit het zuiden of uit het oosten is het water extreem vlak waardoor het zeer geschikt is voor slalomvaren.