Leuk dat ook jij geïnteresseerd bent in de familiegeschiedenis van Huub van Esdonk.

Op deze site kan je de resultaten vinden van het genealogisch onderzoek waar ik enige tijd geleden mee gestart ben.

Genealogische gegevens over mijn moeder zijn te vinden op de homepage van mijn broer.

De naam van Esdonk

"Esdonk" is een toponiem (een aardrijkskundige naam). Het voorzetsel "van" wijst op de herkomst uit een bepaalde plaats (Esdonk dus). Dit soort namen met voorzetsels komt vooral in Noord-Brabant voor. Esdonk is te splitsen in "es" (een ratelpopulier) en "donk" (een verhoogd stuk land). Het kapelgehucht Esdonk ligt bij Gemert in Noord-Brabant.

Op http://www.euraldic.com/blas_es.html staat een wapen van van Esdonk omschreven: D'or, au sautoir de gueules, cantonné de quatre fleurs-de-lis du même. Het is echter nog niet duidelijk of dit wapen wel in mijn tak van de familie hoort.

Hoe werkt deze site?

Op het linkerdeel van deze pagina zie je een aantal namen staan. Links boven, dat ben ik. Daaronder staat mijn vader, daaronder mijn opa enzovoort. Als je op de link klikt krijg je een pagina te zien met allerlei gegevens over die bepaalde persoon en diens gezin. Op die pagina zie je weer andere doorlinkmogelijkheden. Het wijst zich vanzelf, hoop ik. Op deze manier ontstaat er er een beeld van mijn familiegeschiedenis.
Ik heb deze site gebouwd met 1020x768 pixels. Het kan dus zijn dat je op je scherm een vreemde lay-out krijgt.

Wie helpt mij?

Tijdens mijn onderzoeken stuit ik nog wel eens op problemen. Soms ben ik niet zeker van een aantal zaken of heb ik een probleem waar ik helemaal niet uit kom. Mocht je me willen helpen klik dan op onderstaande button.

Laatste update: 26 maart, 2005