Is een alternatieve arts/therapeut de oplossing bij een B12-tekort?

Beginpagina

Laatste aanpassing: 24-09-15

We hebben het hier over een bekend lichamelijk medisch probleem en dit dient dus ook via de reguliere weg onderzocht en behandeld te worden. Het gaat om een fout in je lijf waardoor de vitamine B12 niet meer goed opgenomen wordt. Heeft dus niets met voeding te maken maar met een opnamestoornis.
Omdat de reguliere dokters hier over het algemeen erg mee in de fout gaan, zoekt de patiŽnt naar een oplossing via de alternatieve weg. Hier wordt ruimschoots aandacht aan je probleem geschonken en dat geeft al een goed gevoel, maar...
De diagnose B12-tekort kan alleen gesteld worden via tests in een medisch laboratorium en dat gaat dus via een reguliere dokter. Ook een alternatief werkende arts kan dit laten doen.

Alternatieve genezers en orthomoleculaire artsen denken een B12-tekort soms op te kunnen lossen met vitaminepillen, maar de juiste behandeling is met de B12-injecties. De vitaminepillen kunnen in geval van B12-deficiŽntie tot gevolg hebben dat de diagnose alleen maar wordt uitgesteld. Meer-->

Ook dient hier vermeld te worden dat dit probleem niet opgelost kan worden met homeopathische medicijnen (homeopathische verdunningen) of door welke andere alternatieve geneeswijze. En zeker niet met behulp van homeopathisch "gepotentieerde  B12".

Als een B12-tekort niet door het dieet, medicijnen, operatie of door een bekende onderliggende ziekte wordt veroorzaakt, dan is dit niet te herstellen. Dus als een behandelaar beweert je B12-probleem voor altijd op te kunnen lossen, neem dit dan niet serieus en ga hier niet mee in zee.


Bioresonantie, Vega, Voll, EAV, Mora, Bicom, Asyra, SCIO, e.d..

Het kan gebeuren dat een alternatieve behandeling bestaat uit onderzoeken met dit soort apparaten. Soms wordt dit als electro-acupunctuur gepresenteerd. Maar bedenk dat geen enkel apparaat van de behandelaar je B12-status kan bepalen. Daarvoor moet je echt naar een regulier laboratorium om dit via een bloedmonster te laten bepalen.
Soms wordt er beweerd dat een B12-opnamestoornis te behandelen is met deze apparaten en zelfs genezen kan worden. Ook wil men je laten geloven dat je medicijnen of voedingssupplementen hiermee doorgemeten kunnen worden om te beoordelen of ze geschikt voor je zijn. Ja, men is wat mans op alternatief gebied.
Deze beweringen wil ik graag naar het rijk der fabelen verwijzen. Het is apparatuur die niet gebaseerd is op wetenschappelijke gronden en waarvan de werking niet aangetoond is. Zie bovenstaande links.
Ook in handen van een afgestudeerde arts is deze alternatieve apparatuur van nul en generlei waarde voor de patiŽnt.

Reguliere artsen pak dit toch op!
Reguliere arts, u hoeft alleen de geschiedenis van deze ziekte maar te lezen en u gaat beseffen dat dit probleem tot uw taak behoort. De behandeling kan niet met homeopathische middelen of vitaminepillen en ook het herstel van het probleem kan echt niet met bioresonantie of welk ander apparaat dan ook. Laat de B12-patiŽnten niet in dit alternatieve circuit belanden. Neem bij B12-deficiŽntie de klachten, diagnose en juiste behandeling (met injecties) uiterst serieus. Zet dit binnen uw eigen organisatie op de agenda. En het liefst ook een congres, maar dan voor en door reguliere artsen.

| Naar de beginpagina |