Reacties B12-tekort 2004

30-12-2004

Het verhaal van Sandra

terug

Je krijgt geen injecties meer, het staat niet in de computer !!!

Help !!!

Ongeveer 4 jaar geleden ontdekte de internist Pernicieuze Anemie. Hij adviseerde B12-injecties,  10 weken lang elke week een injectie en daarna mijn leven lang 1x per twee maanden en dat doet de huisarts nu al 4 jaar
In november ging ik dus weer een injectie bij de huisarts halen  en tot mijn verbazing weigerde ze een injectie te geven. Want ze vroeg zich af waarom ik die nodig zou hebben want in haar pc was er niets van bekend dat ik Perniceuze Anemie heb !!!
En dat na 4 jaar iedere 2 maanden 6x per jaar en 4 jaar lang, ik stond perplex. Ze zou contact met mijn internist opnemen. Een keer heeft ze gebeld maar kon geen contact krijgen toen heb ik zelf een brief geschreven naar het ziekenhuis. Vier weken gewacht en toen een paar keer zelf gebeld. Uiteindelijk kreeg ik de internist aan de telefoon die vermeldde dat het dossier er nog was maar de brief van de Pernicieuze Anemie die had hij niet want volgens hem zetten ze niet alles in een brief dan moet ik maar opnieuw bloed laten prikken.
Ik snap er niets van en dat de huisarts na 4 jaar er pas achter komt dat er niets van in de pc zit. Ik heb zelf veel klachten spierpijnen dof gevoel in handen, vreselijke schouder tics, concentratie problemen, pijn aan de knieŽn, dood gevoel aan de linker kant van mijn gezicht. Kortom ik voel mij een wrak. Zou dit alles van de Pernicieuze Anemie kunnen komen? Volgens de huisarts kan dat niet en ze vindt dat ik er een ophef over maak, maar ondertussen zit ik met al die problemen. Graag had ik een reactie van u terug b.v.d.  Sandra, 41 jaar

Antwoord: Natuurlijk hoort de diagnose Pernicieuze Anemie in het dossier te zitten. Als dat niet belangrijk genoeg is !!
De B12 die nu gemeten zou worden, daaraan kan geen enkele dokter zien dat je B12-opname niet goed is. De waarde blijft heel lang beÔnvloed door de injecties.
Zeker kunnen deze klachten door het B12-probleem komen. Jij moet absoluut direct weer injecties hebben.
De dokter begaat een zeer ernstige fout en de internist doet het ook niet goed.
Jij wordt het slachtoffer van dokters die hun zaken niet op orde hebben. Bovendien heeft de dokter niet in de gaten hoeveel lichamelijke schade zij jou bezorgt.
Dus zet alles op alles om die injecties weer te krijgen
.

terug