Als je veel aan deze site hebt gehad...

Beginpagina

Laatste aanpassing: 21-01-14

De aanleiding tot het maken van deze site was het feit dat bij mijn vrouw de diagnose B12-tekort door enkele artsen werd gemist. Het gevolg was dat zij een tijd niet kon lopen. Na ruim een jaar trad er een stabilisatie op. Nu heeft zij blijvende klachten zoals tintelingen vooral in de ledematen en bijna overal in het lichaam. Ontzettend moe en stijf. De tastzin (het oppervlaktegevoel) is in de loop van enkele jaren erg teruggelopen. Aanraken voelt zij niet op zo'n 70% van het lichaam.

De ervaring met deze site heeft geleerd dat het nog regelmatig voorkomt dat een B12-tekort toch te laat wordt herkend. En ook bij de behandeling gaat heel veel fout. Daarom heb ik een patiŽntenfolder gemaakt die je zelf kunt afdrukken. Handig om weg te geven aan iemand die klachten heeft die doen denken aan een tekort.

Zet een link op je site, forum of blog enz. naar deze site zodat veel mensen hier kennis van kunnen nemen.

dus deze URL: http://home.kpn.nl/hindrikdejong/

 

Je kunt me meehelpen om dit bij anderen te voorkomen door enkele folders uit te printen. Zet deze folders b.v. tussen de andere folders in de Openbare Bibliotheek bij jou in de buurt in Nederland of BelgiŽ.

Wat te doen met de folders
Zorg altijd dat je enkele folders op zak hebt. Kom je iemand tegen die klachten heeft die aan een B12-tekort doen denken, geef dan een folder. En verder aan iedereen die er belangstelling voor heeft.
Naast de Openbare Bibliotheek kun je ze ook op andere plaatsen zetten waar dit soort folders staan zoals:
Fysiotherapiepraktijk
Wachtkamers bij dokters
Pedicure
Tandarts
Apotheek
Slendercentrum (bewegingsbanken)
Revalidatiecentrum
Soms is het verstandig om te vragen of je folders mag plaatsen.

Print eerst de voorkant. Leg het papier weer in de printer met de geprinte tekst naar boven in de papierlade. Ga via de terugknop weer naar deze pagina en klik dan op <achterkant folder> en print de achterkant.  Op het A4tje staan dan 3 folders, aan beide zijden bedrukt. Deze losknippen. 
Het is mooier als je b.v. stevig crÍmekleurig papier gebruikt.

Voorkant folder - Achterkant folder

Ook kun je hier een bestand downloaden voor een A4 poster. Met dank aan Paul van Rijen die deze heeft gemaakt. Op te hangen in wachtkamers bij artsen e.d..

A4 poster


Wat ook belangrijk is om donateur van de stichting te worden:

Stichting B12 Tekort

giro 274 81 05
Noordwijkerhout

Hier kun je je aanmelden als donateur

(als gift aftrekbaar bij de aangifte inkomensbelasting) 

Want hiermee worden de B12-patiŽnten van de toekomst echt goed geholpen !


| Terug naar de beginpagina |