Programma menu

Het programma Rokade is een geïntegreerd systeem voor de verschillende functionarissen binnen een schaakclub of vereniging. Men kan kiezen tussen twee talen, t.w.: Nederlands en Engels. Het programma, dat momenteel door meer dan 140 schaakclubs in Nederland wordt gebruikt, ondersteunt de volgende functies:
 1. Ledenadministratie
  De ledenadministratie vervult een centrale rol t.o.v. de overige functies. Wijzigingen in het ledenbestand kunnen via een export / import functie naar de overige functies worden gezonden. Een aantal lijsten zoals de ranglijst kan naar eigen behoefte worden samengesteld. Van de belangrijkste lijsten kunnen HTML bestanden worden gemaakt.
 2. Competities en toernooien
  De clubcompetities en toernooien kunnen zowel volgens het Zwitsers systeem, het Keizer systeem als ook volgens het Alkmaar systeem worden uitgevoerd.
  Er kunnen één of meer competities tegelijkertijd of na elkaar gespeeld worden. Binnen één competitie kunnen de spelers onderverdeeld worden in een aantal subgroepen.
  De puntentoekenning is vrij instelbaar evenals eventuele start- en barrièrepunten.
  Er zijn een aantal lijsten op te vragen en te printen. Een aantal lijsten kan naar eigen behoefte worden samengesteld. Van de belangrijkste lijsten kunnen HTML bestanden worden gemaakt.
 3. Bondscompetitie
  De functie bondscompetitie biedt de mogelijkheid om zowel de uitslagen van poules als de borduitslagen van de eigen teams te verwerken. De borduitslagen leveren een ranglijst op voor de beste externe speler, gebaseerd op de score voor het eigen team.
  Maximaal kunnen er 16 eigen teams worden ingevoerd.
  Er zijn een aantal lijsten op te vragen en te printen. Van de belangrijkste lijsten kunnen HTML bestanden worden gemaakt.
 4. Financiële administratie
  Alle financiële transacties, inclusief het aanmaken van de verplichtingen voor de leden, kunnen met deze functie worden vastgelegd.
  Via de import functie worden de ledendebiteuren uit de ledenadministratie toegevoegd.
  Voor de verplichtingen van de debiteuren kunnen accepten worden uitgeprint.
  Er kunnen lijsten opgevraagd en geprint worden van o.a. de openstaande posten, het resultatenoverzicht en de balans.
Alle lijsten en overzichten kunnen direct vanuit het programma gemaild worden. Verder kunnen alle lijsten en overzichten vanuit het programma geupload worden naar het web.
Het systeem is seizoen georiënteerd. Dit houdt in dat de actuele gegevens betrekking hebben op één speelseizoen met de duur van één jaar. De gegevens worden opgeslagen in een relationele database.
Het programma biedt een uitgebreide help functie.

Systeemeisen: Windows XP SP2 of hoger en 10 Mb schijfruimte.