De Waard oer-Albatros

Het bekendste model van de De Waard tenten is wel de Albatros. Vaak gebruikt op de Waddeneilanden en beeldbepalend voor de duincampings. In 1961 werd de Albatros voor het eerst uitgebracht. Nog zonder de aan de voorkant aangenaaide petluifel, zoals dat ook het geval is bij de rode mini-Albatros. Over de staat van het ten toon te stellen exemplaar is weinig bekend omdat de organisatie de tent nog niet heeft uitgepakt.

Wel is bekend dat er hier en daar een geplakt gaatje zit en dat er (helaas) later een petluifel aan vast is genaaid. Ook schijnt de hond een keer door de zijwand te zijn gegaan, wat is gerepareerd. De Albatros beschikt nog over het originele blauw gestreepte gordijn en de originele stokken zijn ook aanwezig. De tent dateert vermoedelijk van 1961/1962. De tent is beschikbaar gesteld door familie van Arent Dudok van Heel (tentontwerper).

Het blijft dus een beetje een verrassing.

Inmiddels zijn er wat oude foto's gevonden van de tent en door de eigenaren beschikbaar gesteld voor publicatie waarvan er enkele hier zijn geplaatst.

De oer-Albatros begin jaren 60 in Zuid-Frankrijk origineel zonder een petluifel.

Omstreeks 1966/1967 is er op verzoek van de eigenaren door De Waard een petluifel aangenaaid. Deze petluifel wordt later standaard op de Albatros. Feitelijk zijn de eigenaren een beetje medeontwerper geworden van dit klassieke tentmodel.

Op deze foto uit 1967 in het zonnige zuiden is de aangebrachte luifel te zien.

Terug