Blog


Video: De laatste week in het nest en uitvliegen


Video: Puppies, naar buiten en de eerste enting 2


Video: Puppies, week zes!


Video: Puppies, week vijf!


Video: Puppies, week vier


Video: puppies week drie


Video: De tweede week!


Video: De eerste week


Video: De geboorte van Sansa’s nestje 2020


Hier kun je zien hoe de geboorte van de pups verliep:

De puppies zijn geboren!


Donderdagavond 7/2 viel het me op dat Sansa’s flanken ingevallen waren. Dit betekent dat onder invloed van veranderende hormonen de weefsels slapper worden. Vrjdag was er verder nog niet zo veel aan de hand. Ze at nog graag en veel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wilde ze er 3x uit, om te plassen, te poepen en te spugen. Ze maakt zich leeg voor de bevalling, dacht ik. Het is haar eerste nest en ze was pas de 11e uitgerekend. Nu verwachte ik wel wat in het weekend (haar moeder was ook eerder) maar dat ze†‘s ochtends, om 8:15 terwijl wij nog even in bed lagen (de honden liggen bij ons op de slaapkamer ’s nachts) ineens persweeŽn kreeg had ik niet zien aankomen…

Ik wilde haar naar beneden hebben, in de werpkist, dat is de veiligste plek om geboren te worden en daar had ik ook alles klaarliggen. Dus ik moest haar overtuigen naar beneden te gaan terwijl ze in de gang al vruchtwater verloor.

Eenmaal beneden wilde ze naar buiten. Ze dacht natuurlijk dat ze uit moest. Gelukkig had ik haar op tijd in de werpkist en daar kwam nummer ťťn al met de achterpootjes eerst. Het was 8:30.

De bevalling verliep zeer voorspoedig. De vijfde werd geboren om 10:50. Toen was het nog even wachten op de laatste placenta maar die werd gelukkig na 3 uur ook geboren.

Ik slaap nu beneden op de bank.†’s Nachts mag ik puppy taxi spelen want Sansa houdt er niet van als er puppies afdwalen buiten haar bereik ;-) Het is puur genieten. De pups groeien goed en Sansa is een fantastische moeder!


IMG 8467


IMG 3620


IMG 3627


IMG 8430


IMG 8442

De meiden

IMG 8447

De jongens


© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.