3e Update Walder

16776287 1228151113967908 474070765 o


Heey Ayesta!†

†Even een berichtje vanaf het hoge noorden. Gaat echt hartstikke goed met Walder.
Helaas zit zowel mijn puppyvakantie als die van Ronald er alweer op. Dat betekent dat de kleine stoere man nu overdag alleen is.. gelukkig maakt het hem niet veel uit en ligt hij graag in de bench (ik moet toegeven, het is toch wel erg makkelijk en hij vindt het ook prima). Ik ga tussen de middag naar huis (of vandaag Ronald) om hem uit te laten en lekker een stuk met hem door het weiland te lopen. Daar kan hij fijn los en daar maakt hij dan ook graag gebruik van door lekker heen en weer te rennen.
Op een zeer enkel (vooral dom van onze kant) ongelukje na, plast en poept hij netjes buiten. Echt aangeven dat hij moet, doet hij helaas niet echt. Maar als je "uit" zegt, dan gaat hij maar wat graag mee.
†Verder zijn we dit weekend bij de buurman geweest bij de koeien en bij vrienden van ons met schapen. De koeien waren (in grote hoeveelheden en veel lawaai en wat donkere stal) in het begin toch wel indrukwekkend. Even kort op de arm (dat lukt nog wel nu) een koe op normale hoogte bekeken en toen bleek het toch wel mee te vallen. De schapen vond hij ook ontzettend interessant. Vooral als ze het op een lopen zetten. Maar hij doet het allemaal heel knap en heel geÔnteresseerd wat er allemaal gebeurd.
†Hij is snel op zijn gemak, ook bij andere mensen. Snuffelt rustig wat rond en zoekt dan een slachtoffer om mee te spelen. Want spelen is toch wel heel leuk. Kauwstokjes ook. Daar wordt hij ook lekker rustig van, dus dat gebruiken we dan ook wel om hem wat kalmer te krijgen aan het eind van de dag.
†Op puppy school doet hij het ook goed, al is wandelen zonder trekken nog wel een puntje. Want overal zijn vriendjes!! De oefeningen doet hij erg knap: zit, af, pootje, nee, *boop* (met zijn neus mijn hand aanraken), naast zitten, los en kom. Inmiddels al een hele reeks commando's die er (met vlagen) al heel goed inzitten. Verder groeit hij als kool en is op het moment een beetje uit verhouding met zijn lange pootjes, grote oren en smalle lijfje. Maar dat trekt vanzelf wel weer bij denk ik zo.†

†Groetjes van hier en een grote poot van Walder

© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.