4e Update Benjen

IMG 2743


De avonturen van Benjen

 

Carnaval.

Ik zou naar Roosendaal gaan om optocht te kijken, maar ik wilde Benjen niet alleen thuislaten. De kinderoptocht vertrok toevallig vanuit onze straat en dat leverde veel geluid en kleuren op. Ik besloot te kijken hoe Benjen hier op zou reageren. Nou, ik had rustig weg kunnen gaan, want hij reageerde nauwelijks. Eerst bleek ie precies achter me staan, leek e.e.a. wel een beetje eng te vinden, maar al gauw kreeg hij belangstelling van voorbijgangers en daar genoot hij van. Tenslotte koos hij ervoor te gaan liggen

En alles op zijn gemakkie aan zich te laten voorbijgaan.

Wat hem overeind kreeg was de neerdwarrelende confetti. Daar wou ie achteraan.

Verder een prima reactie van onze bink.

 

Carnavalsmaandag bracht ik ’s morgens een beetje verzamelde poep naar de dierenarts om te laten onderzoeken wat de reden is, dat dun afgewisseld wordt met normaal. In Antwerpen wordt dat onderzocht en woensdag is de uitslag.

Carnavalsdinsdag  belde Ayesta op om te vragen hoe het allemaal gaat met onze Benjen en om tevens aan te kondigen dat ze binnenkort langs komt met papieren e.d.

Ze sprak met een trots baasje.

Die dag stapte mijn dochter nietsvermoedend onze voordeur uit en ontdekte toen tot haar schrik, dat Benjen naast haar op straat stond. Hij was stilletjes meegelopen.  Gelukkig liep hij ook weer met haar terug naar binnen.

Oef…..

IMG 2744

 

De uitslag van het onderzoek luidde: Benjen heeft last van Giardia, een besmettelijk parasietje. Waarschijnlijk heeft hij dat opgelopen door snuffelen aan besmette poep. Zijn eigen drolletjes moeten we zorgvuldig verwijderen vanwege gevaar voor besmetting van andere honden. Als medicijntje krijgt hij Panacur 500.

 

We zien trouwens, dat zijn gebit aan het wisselen is.

 

Zaterdagavond namen we Benjen en een paar kleinkinderen mee naar de gymzaal. We wilden wel eens zien hoe Benjen zich daar zou houden. Nou, hij had de tijd van zijn leven. Hij rende naar hartenlust de hele zaal door en een tennisballetje voegde daar nog een dimensie aan toe. Samen met de kinderen rende hij dus naar hartenlust en wist van geen ophouden. Wij wel.

Op zondagmorgen ‘speelde’ Benjen met de twee jongste kleinkinderen (2 en 4) in de tuin. Hij ‘veroverde’ telkens wel iets waarmee hij dan vervolgens tig keer de tuin op en neer rende. Handig weet hij in volle vaart alle obstakels, inclusief de kinderen,  te ontwijken.  Dat de opwinding zorgde voor een poepje binnen was onze eigen schuld. Na dergelijke inspanningen is even uitlaten vereist.

 

Inmiddels zijn we weer een week verder.

We vinden Benjen niet bepaald een baby meer, eerder een ondeugende puber. Tomeloze energie, niet kunnen stilzitten en blijven gaan kenmerken hem op dit moment. Wat we ook merken is, dat Benjen waaks(er) wordt.  Als er gebeld wordt of er komt onverwacht iemand binnen, dan horen we dat luid en duidelijk. Ook op straat heeft ie die neiging, maar dat probeer ik een beetje af te remmen.

Nog steeds vindt ie het heerlijk om ’s avonds bij Maike op schoot te liggen en hij valt daar soms heerlijk bij in slaap.

Eten doet hij nog steeds onregelmatig. De ene dag is de hele bak leeg en de andere dag lijkt hij nauwelijks te eten. Alleen als er vlees in het spel is, is eten geen enkel probleem.

Het weer is de laatste dagen gelukkig wat beter, zodat hij wat langer uitgelaten kan worden.

Hij heeft nu iets nieuws: hij neemt een speeltje mee en loopt dan hoogst onhandig tussen jouw benen met je mee. Je moet dan verrekte goed oppassen, anders ga je op je spreekwoordelijke bek.

Het gaten bijten in kleding van wie dan ook lijkt wat minder te worden. Ik noemde hem al eens een wandelende perforator, maar dat wordt echt minder.

Wel heeft hij voortdurend speelgoed van de kleinkinderen te pakken. Dat rooft  hij voortdurend uit de speelgoedbakken die in huis staan. Daarbij hebben Lego en de harde poppetjes van Mac Donalds zijn voorkeur. Een tweede bron van kwaad is wasgoed. We missen nu met grote regelmaat sokken, onderbroeken en dergelijke die Benjen uit de wasmand jat.  En dat terwijl je in de kamer bijna over zijn troep struikelt.

Ik heb hem ook al aangetroffen met een plastic pot lijm, dat hij gepikt had uit het bureaukastje dat even open was om papieren te pakken.

 

Omdat hij nu wat groter is, kan hij op het aanrecht kijken en dan staat ie zowat rechtop.

Dat hij daarbij ook geregeld de gaspitten aantikt en open zet deert hem niet.

De krukken van deuren genieten eveneens mijnheers belangstelling. Hij heeft in de gaten, dat die iets te maken hebben met vrijheden in de ruimtes die zich achter deuren bevinden.

Maar hij blijft lief, hoor! Echt kwaad kun je niet op hem worden, want hij kijkt je als je hem betrapt te onschuldig aan (al verdwijnt ie daarna vaak snel naar zijn veilige bench.)

 

Vandaag, 15 maart, is het een prachtige dag. Dat betekent, dat ik even in de tuin ging zitten, uiteraard met een vrolijke Benjen bij me. Na een aantal pogingen om toch van de stoep af de tuin in te rennen (hij weet volgens mij donders goed dat ie dat niet mag) lag ie bij mijn voeten te knagen aan een aangetroffen stokje en even later lag ie kwispelend een vaatkwast te vermoorden. Toen ik even binnen achter het raam achter de pc zat kwam ie aan de buitenkant rechtop tegen de ruit staan blaffen alsof ie wilde zeggen: kom op, mooi weer, buiten spelen!

 

Inmiddels is het weer zowat herfst, als we naar het weer kijken. Soms regent het zo hard, dat Benjen bij het uitlaten alleen snel een plas wil doen en dan snel weer naar binnen wil. Nee, regen is aan hem niet besteed.

 

Overigens is het wel zo, dat de energie van hem afspat. We moeten hem tientallen keren per dag erop wijzen, dat ie uit de bank moet blijven, hij jat alles wat los en vast zit (zelfs een klosje garen toen Maike wat verstelwerk verrichtte) en is razendsnel.

Het aantal papieren zakdoekjes dat  hij intussen heeft vermoord is niet te tellen.

Hij lost die drukke periodes af met tijden van rust. Vaak wandelt ie dan zelf zijn bench in en doet een schoonheidsslaapje.

We bespeuren echt wel tekenen van waaksheid. Als ie iets hoort wat ie niet kan thuisbrengen, zet ie het op een blaffen. Dat doet ie bijvoorbeeld ook als er gebeld wordt.

De persoon aan de andere kant van de deur moet de schrik wel om het hart slaan.

Gisteren zag ik nog een pakjesboer van Zuidelijke afkomst  angstig achteruit deinzen toen ik met een blaffende Benjen aan mijn hand de voordeur opendeed.

Heeel afschrikwekkend!

Iets nieuws is ook, dat hij als je door de kamer loopt ineens tussen je voeten meeloopt met een of ander speelding in zijn bek. Als je niet uitkijkt ga je plat op je ………

IMG 2742

 

En ja hoor, meneer heeft het voor elkaar. Loop ik met een bak drinkwater naar de houder, springt die duivel me tegen het lijf en druip ik letterlijk af. Vandaag begint officieel de lente. Nou, die heeft Benjen in zijn kop! Gisteren was ie heel stil en lag maar wat te liggen (ik denk dat hij de drukte van het weekend miste) en hij knapte pas op toen er ’s middags na school weer twee kleinkinderen binnenstapten. Maar vandaag is ie super actief. Niks is veilig. Hij sleurt van alles mee naar zijn mand, rent van voor naar achter en blaft naar alles en iedereen. In zijn enthousiasme is ie ook wat bijteriger.

Er zijn ook vandaag 2 kleinkinderen bij me en Benjen lijkt dat zalig te vinden.

Met vriendelijke groet,


Wim van Overveld

 

 

 

© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.