4e Update Walder

17690407 1272438382872514 1890491299 n


Met Walder gaat het hartstikke goed.†
We zijn inmiddels klaar met de puppyschool en door met de volgende cursus. Nu wordt het wat serieuzer en moet hij goed opletten en luisteren. Zodra je zijn focus hebt, dan doet hij alles.
Maar verdikke wat zijn die andere honden interessant. Met focus kan hij al heel goed 'naast', 'volg' en we zijn nu bezig met tijdens volg een haakse bocht naar links, dat kostte 3x een kop tegen je knie, maar daarna begreep hij het al.
Het is echt een slim kereltje! Met het mooie weer nemen we hem geregeld mee ons eigen weiland in, zodat hij kan rennen en racen naar hartelust. Vooral de hoge pollen gras moeten het ontgelden, die worden elke keer aangevallen. Honden die passeren op het naast gelegen fietspad moeten natuurlijk wel even begroet worden, maar het lukt soms ook al om hem dan terug te roepen. Dan prijzen we hem de hemel in natuurlijk. Ook de koeien van de buurman zijn reuze interessant, maar nog wel een beetje groot, dus stiekem ook wel spannend.†

17572085 1272439736205712 2111607149 o

Ook hebben we de bench verruild voor de puppyren binnen. Zo heeft hij iets meer bewegingsruimte en kan ook wat heen en weer dartelen en doen. Tot nu toe (afkloppen!) nog geen ongelukjes en ook als we thuis zijn gaat hij of bij de deur staan piepen of hij komt bij je staan en piept als hij eruit moet. Echt heel knap!
†Zijn voortandjes zijn allemaal al gewisseld en de vlijmscherpe babytandjes zijn gewisseld voor een paar prachtig witte iets rondere tandjes. Dat scheelt wat krassen op je handen als hij weer eens (te) enthousiast is.†

†Het bezoek van Sansa (en Roel en Ayesta) vond Walder geweldig! Hij was wel knock out de rest van de dag, maar met zijn botje die hij gekregen had met vis, hadden we geen kind meer aan hem. Wij vonden het ook heel erg leuk om het zusje van Walder te zien. De overeenkomsten en verschillen, ook qua vacht. Echt heel erg leuk, jammer dat de nestendag nog meer dan een jaar duurt, voordat we de anderen ook kunnen zien.
†Hij durft af en toe ook al te blaffen (het ergst naar zijn zus die op bezoek kwam). Eerder kwam er niet veel meer dan een "plof" geluidje uit. Maar dat begint nu soms al serieus vorm te krijgen. Hij is bij ons natuurlijk ook om wat te waken, dus nu proberen dat in de juiste banen te leiden. Ook daar heb ik het volste vertrouwen in.†

†We genieten echt van zijn vrolijke instelling, lange zwieber kwispelstaartje als hij weer eens iets veroverd heeft en mee terug naar zijn kleed of mand neemt. Het is echt een geweldige hond en hij heeft een heerlijk karakter.

Janet en Ronald

17671059 1272441279538891 1396124130 n
© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.