6e Update Benjen

2017-06-29-PHOTO-00000229


Het is Hemelvaart, warm en druk met aanloop. Afgelopen week zaten we op het Vennenbos, een bungalowpark bij Eindhoven. Benjen mocht mee. We haalden een reistablet (wat zijn die krengen duur zeg) en Maike nam hem op schoot. De heenreis en de terugreis verliepen uitstekend: geen wagenziekte!

In het huisje op het park ging het best wel goed.† Ach ja, hij rende een keer achter de eenden aan en was voor mij geheel uit beeld verdwenen aan de achterkant van het huisje. Ik liep er nog vertwijfeld wat achteraan, maar vergeefse moeite. Enigszins ongerust liep ik langs achteren weer naar binnen en stuitte daar op Benjen die langs voor was binnengekomen. Hij had even het blokje om gelopen.

Op een ander moment ging hij vreselijk tekeer. Bij nader inzien had hij het tegen zijn spiegelbeeld in de ruit.

Kleinzoon van 2 (Joris) en Benjen hadden elkaar helemaal gevonden, waren niet van elkaar weg te slaan. Dat leverde wel de nodige huilbuien op, want Benjen gaat bepaald niet zachtzinnig met zijn vrienden om.

Benjen is waaks, maar hij reageert soms pas als iemand al bijna binnen is. Dan heeft ie niets gehoord of zo.

We betrappen hem er nu op, dat ie graag †eten van bordjes pakt als ie de kans krijgt. Hij is supersnel. Als je de voordeur opendoet, staat ie voor je er erg in hebt op straat.

Tijdens de warme dagen werd voor de kleinkinderen een badje water gevuld. Benjen vond dat schitterend. Hij kreeg er geen genoeg van te happen in de waterstraal. Hij sloeberde voortdurend uit het bad (terwijl zijn eigen waterbak gewoon gevuld was) en was geregeld kletsnat als een van de kinderen hem weer eens natgespat had. Hij vindt dat prachtig.

De zomer is begonnen. Het is bloedheet en ook Benjen heeft het warm.

Gelukkig is er het zwembadje van de kleinkinderen van waaruit ze hem behoorlijk nat spatten. Totaal nieuw voor hem was onweer. Bij de donderknallen stormde hij blaffend door de tuin, soms met vier poten tegelijk omhoogspringend. Als er kinderen in de buurt zijn is hij er niet van weg te slaan. Hij blijft ze ‘klieren’. Hij is zo voorzichtig als een olifant in de porseleinkast. †Luisteren is wisselend. Je merkt aan hem, dat hij je goed begrijpt, maar soms doet ie het gewoon lekker niet. Hij is waaks, maar accepteert vreemden vrij snel.

Met vriendelijke groet,
Wim van Overveld

2017-06-29-PHOTO-00000230

© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.