6e update Walder

IMG 3970


Ze zijn al bijna een jaar oud  De tijd gaat zo snel! Hoog tijd voor een update vanaf de boerderie.

Walder doet het ontzettend goed. Ik lees al dat er meer niet zo van de brokken zijn. Walder eet ook liever zijn vlees dan zijn brokken. Het ergste "langpootmug" gehalte begint er wel wat af te gaan, maar het blijft een mooie fijngebouwde hond. Hij blijft redelijk rond de 23 kilo zitten nu, maar ik verwacht dat hij tzt nog wel wat de breedte in zal gaan. Wij zien hem natuurlijk dagelijks, maar mensen die hem een poos niet gezien hebben, die vinden hem steeds nog onwijs gegroeid.

We zijn druk met de gevorderdencursus bezig, maar hij vindt het lastig om zijn focus echt op mij te houden (ipv andere honden, mensen of gewoon alle geurtjes overal). De oefeningen doen vindt hij wel leuk, maar volgen is echt niet zo zijn ding  Ik ben aan het bedenken wat we hierna gaan doen, fun training (met hindernissen en van alles) of juist door naar de G&G. Maar eerst deze cursus maar halen, want los volgen krijgen we op het honden terrein nog geen voldoende voor. Thuis wel trouwens, loopt hij braaf naast de kruiwagen mee enzo.

Hij is ook aardig (veel) waaks. Lastig om hem soms stil te krijgen en houden. Maar het is echt een geweldige metgezel en we hadden hem natuurlijk ook om te waken en dat kan hij! Hij vindt het ontzettend leuk om mee in de auto, al wordt het wel wat krap voorin inmiddels. Mee naar de paarden is ook prima en als ik met de paarden langs loop, gaat hij netjes zelf al in zijn mand. In de tussentijd scharrelt hij wat rond. Laatst al op jacht naar z'n eerste muis, maar echt een jager is hij nog niet. Eigenlijk vindt hij alles leuk, behalve de kliko en hooipakjes die naar beneden vallen, maar dan moet je ook gewoon aan de kant, dus dat is prima.

IMG 3969

.

IMG 3967

.

IMG 3968


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.