Fokkerijnieuws: De keuze voor een reu.


Spyker bij de schapen


Vandaag was een beslissende dag voor de keuze van de reu voor ons volgende nest. Wij hadden al een tijdje een oogje op Spyker (Alvaro Alva vd Berkeloever) omdat het zo'n prettige, relaxte reu is. Vriendelijk naar volwassenen en kinderen, beleefd naar andere honden en buitengewoon charmant tegen de Dorestee teefjes ;-)

Laicka en Spyker kunnen zeer goed met elkaar opschieten. een voorwaarde vonden wij echter, dat de hond werklust in zich heeft. En omdat wij enthousiast trainen met onze honden bij de schapen, wilden we weten of Spyker het schapenhoed-instinct heeft.

Vandaag was Spykers eerste training bij de schapen en hij stelde ons zeker niet teleur. Hij toonde belangstelling voor de schapen en liet zien er wel wat mee te willen doen.

Nu de beslissing gevallen is zal hij op HD onderzocht worden en zal zijn DNA volgens de regels geregistreerd en opgeslagen worden. Als dit allemaal in orde is zal hij eind november Laicka dekken en zullen we hopelijk begin februari pups hebben uit deze combinatie!

DSC00040
DSC00041
DSC00043
DSC00045


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.