Hasse en de rest van ons H-nest 13 jaar!

IMG 2063


Vandaag 13 jaar geleden werd Hasse bijna in mijn handen geboren. Bijna, want het ging anders: Ik was bij mijn ouders om te helpen bij de bevalling en Higgy was niet van plan om te beginnen met ons in de buurt. Het was duidelijk dat de eerste pup geboren moest worden, want Higgy lag flink te hijgen, maar er zat geen schot in.

Uiteindelijk besloten we naar bed te gaan. Mijn ouders hadden in Drenthe de slaapkamer grenzend aan de woonkamer en dus ze konden goed in de gaten houden wat er binnen gebeurde. Borka, onze reu en een zoon van Higgy uit haar eerste nest, bleef ook†beneden.

Al vrij vlug nadat we allen naar bed waren gegaan kwam Borka mijn moeder waarschuwen. Ze ging snel naar Higgy toe en daar was de eerste pup al. Natuurlijk niet in de werpkist, maar op de bank geboren! Dit was Hasse.

IMG 1367


Nadat mijn moeder Higgy en de pup veilig in de werpkist had gelegd heeft zij snel mij gewekt en ik was getuige van alle volgende puppies die geboren werden, maar Hasse, mijn eigen pup (dat wist ik natuurlijk toen nog niet) heb ik helaas niet geboren zien worden.

Zowel Hasse als Hiske, die als tweede kwam, zijn trouwens voor twaalf uur geboren, dus zij zijn eigenlijk op de 14e jarig!

IMG 1992


De eigenzinnigheid van Hasse heeft me altijd doen smelten en was de reden dat ik haar uitgekozen heb. Ze is altijd een geweldige hond voor mij geweest al zat ik af en toe met mijn handen in het haar ;-)

IMG 2544


IMG 3468


IMG 3725


IMG 6900


Hasse heeft bij ons twee grote nesten gehad, twee keer elf pups. Ze was een fantastische moeder! Een nestje in huis van je eigen hond, haar bijstaan bij de bevalling geeft een unieke en diepe band.

IMG 7901


Nu is ze in de herfst van haar leven. Ze heeft artrose, waarvoor ze een pijnstiller slikt, ze is stokdoof en heeft staar. Afgezien van deze kleine ongemakken gaat het prima met haar! Haar neus is nog steeds fantastisch. Het is genieten om op haar tempo de dagelijkse loopjes met haar te maken en haar te vertroetelen en te verzorgen op haar oude dag. Ik hoop dat ze nog lang bij ons mag blijven <3

Onderstaande link is ons vlog op haar verjaardag, we zijn weer lekker onderweg met de honden:
© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.