Het Lelijke Eendje

IMG 3292


Afgelopen week verraste Sansa ons†onaangenaam. †Ze was al een paar dagen onrustig geweest. Ik dacht aan de beginnende puberteit en eerlijk gezegd had ik een paar dagen eerder al een bekend luchtje geroken, maar ik dacht dat ik gewoon de benchkleedjes moest wassen.†

Na de schokkende ontdekking dat ze de punt van haar staart kaal had gebeten en een stuk uit haar broek had gehaald, zijn we met haar naar de dierenarts gegaan. Sansa bleek erg volle anaalklieren te hebben en het gebied eromheen was ook erg geÔrriteerd. Het arme kind had al dagen vreselijke jeuk!
Nadat de dierenarts haar behandeld en medicijnen meegegeven had knapte ze gelukkig snel op, al was ze wel erg moe van alle narigheid.

Het luchtje was me bekend voorgekomen omdat Zeyna, mijn eerste hond, een Tervuerense Herder, geregeld last van haar anaalklieren had. Zowel Borka, Hasse als Ispel hebben hier nog nooit problemen mee gehad.

Komende zaterdag 10 juni staan we met haar in de ring op de clubmatch van de NHC. Hoge ogen zal ze met haar mottige staart niet gooien maar ik hoop verder op een goed keurrapport: Dat haar groeit wel weer aan ;-)


IMG_3289
© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.