Kenau Hasse vd Dorestee BOB in Alkmaar

Afbeelding
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 1Hoi Ayesta en natuurlijk de rest,

 

Bij deze een verhaaltje over afgelopen zaterdag (08-09-2012). Laicka stond ingeschreven bij de tussenklasse, dit omdat een andere deelnemer graag een poging zou willen doen om haar hond jeugdkampioen te maken. 

We waren met 3 prachtige langhaar dames, een dame van Kevin's Cot (Eira), een dame van Oscarli (Pastora?)en natuurlijk Laicka. 

Als eerste werd Eira gekeurd, een lekkere spring in het veld die net heel haar vacht had verloren dus beter als korthaar ingeschreven kon worden ;). Eira die heeft een keurige ZG binnen mogen halen. 

Als 2e waren wij aan de beurt, als enige in de ring. Het lopen blijft ze wat moeite mee houden, ook omdat ik nog niet echt lekker tempo kan maken met die lange benen van mij. Verder heeft ze zich keurig gedragen, liet alles vrij goed toe (tandjes kijken door een vreemde man is nog steeds niet favoriet), daarna nog een paar keer "elegant" op en neer gelopen en werden we gefeliciteerd met een U en dus een CAC punt. Helemaal super natuurlijk maar daarmee was het nog niet klaar want de BOB (best of breed) moest nog gekozen worden.

Als laatste in de openklasse was Pastora aan de beurt die ook een nette U binnen haalde. 

Toen was het zo ver, Pastora is een jaar ouder als Laicka dus ik denk, we worden 2e maar niets is minder waar. We zijn gewoon BOB geworden, kleine meisjes worden groot. 

 

Het keurverslag: 

Kwaliteitsvolle teef van heel mooi totaalbeeld + type
Prima bone + Lichaamsver….?
Aantrekkelijk belijnd hoofd
Prima oog
Mooi formaat oor
Voor + achter normaal gehoekt
Prima lichaam
Fraaie vacht, kleur + conditie
Gangwerk kan wat krachtiger
Prima ringgedrag + presentatie 

Al met al, we mochten de erering in wat verder helemaal in de soep is gelopen, de drukte plus een (vermoede) insectenbeet heeft roet in het eten gegooit en ze wilde niet meer. Ik was ergens wel blij dat we er meteen uitgestuurd werden want ik vond het vreselijk zielig. 

Ik kijk uit naar Maastricht hoewel het wel 2.5 uur rijden is maar het zou natuurlijk wel ontzettend leuk zijn om haar kampioen te maken. We zien wel waar het schip strandt. 

Groetjes, Laura (en een kopstoot van Laicka ;) ) 


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.