Laicka (Kenau Hasse vd Dorestee) Best in Show!!!


KCM 2013

Afbeelding


Kwart voor 6 ging de wekker, dat is toch geen tijd voor op zondag. Maar goed, ik had gezegd dat ik mee zou helpen opbouwen dus vooruit dan maar. Nog half slapend alle spullen gepakt en daarna rond 7 uur richting Zuilen gereden. We waren ingeschreven in de open klasse, best spannend want naar mijn mening de moeilijkste klasse omdat er honden vanaf 18 maanden t/m 7 jaar ingeschreven konden worden. We stonden met zijn 5en in de ring, wij gezellig naast Laura en Ispel wat zeer goed uitkwam. Dan valt er nog wat te kletsen tussendoor.

 

Het showen ging lekker, Laicka liep als een trein en stond ook nog best aardig, de keurmeester was enthousiast maar begon over de beharing over Laicka haar oren. Zucht, weer die oren.

Neemt niet weg dat ik de stille hoop had, als 2e de eindigen en Ispel als eerste maar dit werd andersom. Ik was er stil van want dan zouden we doorgaan voor de volgende ronde, beste teef. Dit houdt in dat van elke klasse de nummer 1 nog een keer voorgebracht wordt en vanuit daar wordt besloten wie de mooiste teef is.

 

Er stond een hond bij uit de kampioensklasse waar ik diep respect voor heb, Phaedra van Oscarli, we hebben vaker samen in de ring gestaan en telkens eindigde we op de 2e plek, wat absoluut niet erg is. Ze is echt een plaatje. 
Maar weer waren de rollen omgedraaid, weer eerste. Mijn dag kon niet meer stuk, mijn doel was overtroffen en ik was meer dan tevreden. Met een zak voer en een beker verlieten we trots de ring.

 

Toch was het hele gebeuren nog niet afgelopen, de BOB (best of breed) moest nog gekozen worden. We stonden (in de ere ring) tegen een half broertje van het Kevin’s Cot nest. Ontzettende leuke reu qua karakter en qua uiterlijk mocht hij er zeker wezen. Aangezien er vaker een reu gekozen wordt had ik de instelling van “joh, we zien wel”. Desalniettemin, Laicka liep als een trein, ondanks haar vermoeidheid, stond als een rots en weer, eerste! Niet te geloven, we waren langhaar clubkampioen, een dubbele CAC punt en het NL kampioenschap binnen handbereik.

 

Laatste rondje, BIS (best in show). De 3 variateiten in 1 ring. Lopen, staan, overleg keurmeesters en de uitslag. We zijn het geworden!!!! Mijn kleine meisje, mijn trots, mijn once in a life time vriendinnetje was gewoon het mooiste hondje van de dag. Van de bijna 100 tegenstanders zijn we er door gekomen met dit als resultaat.

 

We zijn gebroken nu, hangen nu maar wat maar god, wat hebben we genoten.

 

Groetjes, een hele trotse Laura


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.