Pan (Ilfie van de Dorestee)

IMG 1663


Soms hoor je ineens iets van een pup die je eigenlijk al jaren een beetje uit het oog verloren was. Fantastisch is dat, vooral als men ook schrijft dat het goed gaat met de hond en hoe blij ze met haar zijn! Zo kreeg ik een mail van†Thea, de nieuwe eigenaar van Pan uit ons i-nest uit 2009:


Beste†Ayesta Brand,

Marcella heeft Pan in oktober 2013 aan mij overgedragen.

Misschien vind je het leuk als ik eens iets van me laat horen hoe het met haar gaat.

Het gaat goed met Pan. Heb in het 1ste jaar hard met haar gewerkt om het snapgedrag te verminderen. Vlgs mij had alles veel te maken met een onzeker gedrag van haar, Niet goed wetend wat te doen. Wel heel zeker zijn van haar zaak dat ze haar baasje moest beschermen.

Ik was in het†verleden al vaak een oppas adres van haar dus kende haar wel. †Alleen het onzekere karakter was †zich sterker gaan ontwikkelen. Volgens mij had veel te maken met de structuur in haar leven die onrustig was.

Pan is een ontzettende lieve hond, heel heel trouw aan haar baas. Ze woont samen met een kruising groenendaeler/bordercollie. Deze hond heeft nu de respectabele leeftijd bereikt van 16 jaar en 2 mnd. † Zowie, mijn ander hond dus, heeft het nog steeds voor het zeggen. Zo mooi om te zien . Pan is heel lief voor haar,†beschermt haar ook.

Wij, mijn partner en ik, zijn heel blij met Pan. †Ik denk dat vind je vast leuk om te weten. Ik†kwam een keer je moeder tegen en je zus. Dat zal je vast wel eens gehoord hebben.

Pan mag wel wat afvallen, nog 1,5 k te gaan. †Ik gaf haar de voeding van mijn andere hond maar daar Pan alle moeite doet om vooral niet te bewegen ben ik overgestapt op een light voeding op advies van de dierenarts.

Wandelen, spelen etc, daar heeft Pan een hekel aan. Heel apart! †TV†kijken en op de bank hangen dat is TOP. en mensen aanblaffen die voorbij komen ook heel leuk. †Ze kan wel ontzetten goed luisteren en ook oog kontant zoeken als ze van plan is iets stouts te doen. hahaha. †MIs je nu net dat†oogcontact dat betekent dat voor Pan dat ze HET kan doen. Dus alertheid blijft genoodzaakt.†

Je moet wel een duidelijk zijn en het moet zeker niet je eerste herder zijn. †Maar dat is ze ook niet voor mij. †Want karakter dat heeft ze!†

HET IS EEN GEWELDIGE LIEVE, LEUKE, TROUWE HOND.

Wij zijn blij met haar. Dat wilde ik je even laten weten.

Oja ze is nooit meer alleen, †gaat altijd mee. †Geen probleem in†tram trein, winkel. †Perfecte hond voor mij. ††

Hartelijke groet, Thea Bonnecroy†

IMG 1919
IMG 2157
IMG 4478
IMG 3628
IMG 0346© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.