Rokus


IMG_5161


Hoi Ayesta!

Ik zag op je website dat Ispel niet drachtig is. Jammer!! En voor de potentiele eigenaren. Hopelijk volgend voorjaar succes. Ik neem aan dat jullie nog een poging gaan doen?  Maar ja, eerst weer wachten op loopsheid..

Inmiddels heb ik een intake gesprek gehad met coach Reddingshonden werkgroep Zeeland. Heb eerst 4 maal zonder Rokus meegetraind, vervolgens een 0-meting en nu mijn eerste avond met zelf gestelde te behalen doelen meegemaakt en afgelopen zaterdag de eerste dagtraining in gebouw. Zonder hond trainen was ook heel nuttig. Dan kun je zonder afleiding proeven wat er zoal gebeurd.

Rokus vindt het fantastisch. Bij 0 meting bleek hij een enorme zichthond. Aandachtspunten voor mij blijven aandacht en helderheid commando’s. Wat bij laatste VEG training gebeurde, uitval aan de lijn, was nu niet aan de orde. Heb de tip gekregen dat dit gedrag bij langere lijn nauwelijks voorkomt.  de training begint met aandachtsoefeningen en kriskras door elkaar lopen. De honden moeten elkaar immers in het veld niet te lijf gaan. Mijn eerste oefening ging super. Bij 0 meting bleek Rokus een enorme springer. Wijze van duidelijk maken aan mij dat hij een object gevonden heeft kan bringsel in bek nemen, blaffen of springen. Rokus is geen blaffer en bringsel zag ik ook niet zo. Was dus erg blij dat hij kon springen. In tweede ronde gebeurde het volgende. Object liep weg met stuk worst en viel ergens neer. Ik zette Rokus klaar met opdracht zoek mens. Hij als een speer er naartoe. Ik bleef op afstand op de plaats lopen. Hij kwam aangestormd en sprong tegen me op. Rijkelijk beloond en daarna rende hij weer terug naar object. Na afloop nog spelen met favoriete speeltje. Training wordt als een groot feest voor de hond gebracht. Wil natuurlijk niet zeggen dat het volgende keer weer zo gaat, maar was fantastische start. Zaterdag voor het eerst in gebouw. Soort van blindervaring voor je zelf. Nu de hond leren lezen met wat hij laat zien. Eerste keer zat object ergens in appartement op een aanrecht. tweede keer in een kastje. Derde ronde in kelder waar het donker was en moest barricade van een doos doorbreken. Ging eigenlijk ook heel goed. Ook erg leuke ploeg mensen. Bijzondere ervaring om dit mee te maken. We zijn dus aan onze proefperiode begonnen.

Bijgevoegd wat plaatsjes van favoriete bezigheden. Wellicht in een volgende ronde met afbeeldingen van de training!

Groetjes, Marion

© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.