2e Update Benjen

IMG 2534


De eerste maand vol

Benjen is alweer bijna een maand bij ons. Eigenlijk is ie al niet meer weg te denken uit ons huis en ons gezin. De kleinkinderen zijn helemaal weg van hem en ze hollen wederzijds achter elkaar aan. Dat op een kleindochter na, die bang is van honden en niet van de bank komt als Benjen door de kamer loopt. Jammer, maar ze zal moeten wennen. De andere kleinkinderen vinden het prachtig. Alleen zijn bijten -ook al is het speels bedoeld- vinden ze minder.

Benjen is watervlug en barst van de energie. Wij proeven dat hij echt wil rennen, maar we durven hem nog niet echt los te laten. Daarom gaan we een dezer dagen naar de gymzaal die wij beheren om te kijken of hij daar wel zich kan uitleven.

Hij eet prima en krijgt inmiddels de tweede soort brokjes na het typisch puppyvoer.

Elke paar uur loop ik met hem naar buiten en hij doet daar netjes al wat van hem wordt verwacht. Bekijks heeft ie genoeg. De een vindt hem schattig (vanwege zijn langharigheid denk ik) en de ander geeft complimenten voor zijn bouw. Vanmiddag nog hield een man hem staande die hem complimenteerde om zijn manier van staan en zitten. De man vertelde, dat hij zelf altijd honden had getraind maar daarmee nu is gestopt.

Benjen vindt alles en iedereen geweldig. Een brommer of een auto, voor hem maakt het niet uit. Honden heeft ie al in de gaten als ik ze nog niet eens kan zien. Soms maken ze kennis en soms houd ik hem tegen. Voor mij betekent het dat ik meer loop dan de afgelopen jaren bij elkaar.


Ik heb hem vandaag zonder riempje in de tuin laten rennen en het was geinig om hem bezig te zien. Het commando 'zit' volgt hij redelijk goed op en ook 'lig' begint aardig te slagen. Hij weet precies wanneer hij een beloning krijgt, hetgeen betekent, dat ie na elk plasje meteen naar me toe komt om een brokje. Dat deed ie bij 'zit' eerst ook, maar nu krijgt hij dat niet telkens meer en luistert hij ook zonder beloning. Als ie naar de puppycursus moet wordt hij gemakkelijk wagenziek, niet altijd, maar de helft van de ritjes wel. 

Voor een laatste inenting gaan we vrijdag naar de dierenarts. .

Hij gaat vaak uit eigen beweging in de bench liggen slapen of spelen en lijkt dat plekje helemaal prima te vinden. Als een van ons in de kamer is, zorgt ie er altijd voor, dat ie ons kan zien. Vaak komt hij bij ons liggen.

En zo zit zijn eerste maand in Oudenbosch er op. 

Met vriendelijke groet,
Wim van Overveld

IMG 2533


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.