Update Benjen

IMG 2368


Beste Ayesta,

Terugkijkend over 14 dagen in Oudenbosch.

Even nog het laatste nieuws rond Benjen.

Hij is zo goed als zindelijk. Net ging hij voor de buitendeur zitten en bij uitlaten meteen pipi en poep.

Op de puppycursus kreeg Maike complimenten over de bouw van de hond, zijn groei en de trainer bezwoer haar dat met Benjen gefokt moet worden. Hij doet het overigens op de cursus uitstekend (en dan bedoel ik natuurlijk de hond) . De trainer zegt, dat hij een zekere rust uitstraalt maar alles snel begrijpt.

Inmiddels speelt hij met spul van Kong en is daar gek op. Waar ie ook gek op is is de wasmand. Voordat je er erg in hebt heeft ie weer iets te pakken dan wel ligt hij bovenin te pitten. Hij loopt ook geregeld zijn bench in en uit en ligt daar ook best vaak te slapen.


Iedereen op straat spreekt hem aan (men vindt hem alom doddig) en hij laat het zich allemaal welgevallen.

Met eten is ie wat onregelmatig, maar hij groeit goed, dus het zal wel meevallen. En onvermoeibaar rent hij achter de kleinkinderen aan. Die vinden het enerzijds prettig, anderzijds is Benjen soms wat speels bijterig en dan doen die kleine scherpe tandjes zeer.

Autorijden vindt ie niet fijn en hij wordt snel wagenziek, maar ik vertrouw er op, dat dat wel zal afnemen. 

Kortom, de eerste 14 dagen bij ons is Benjen m.i. goed doorgekomen en hij voelt zich prima thuis. Hij begrijpt dingen snel en gehoorzaamt best wel redelijk. Ik zag zelf stiekem best wel op tegen de komst van een pup (zou dat allemaal goed gaan, kunnen we het nog??), maar hij heeft ook mijn hart gestolen, ik zou hem al niet meer willen missen.

Trainer en dierenarts waren ook tevreden, dus we zien de komende tijd vol optimisme tegemoet. (Hij biedt ons trouwens wel een goede afleiding na het plotseling overlijden van onze vriend en zwager)

Met vriendelijke groet,

Wim van Overveld


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.