Update Joya

foto 2

Bij deze een update van Joya (Merel's Marit van de Dorestee):

Joya is nu ruim 5 weken bij ons en we genieten elke dag volop van haar.
Vorige week heeft Joya voorlopig haar laatste enting gehad en is ze met haar 7,3 kilo volledig goedgekeurd door de dierenarts.

We zijn vanaf het begin dat Joya bij ons is door gegaan met het socialiseren met andere honden, we gaan regelmatig naar plekken waar veel honden zijn en Joya geniet daar elke keer zichtbaar van! Ze speelt graag met andere honden, groot of klein maakt voor haar niet uit! We zijn er super trots op dat Joya zich zo goed gedraagt bij andere honden en dat ze tijdens haar spel en afleiding heel goed luistert en voor/mee komt als we haar roepen!

Thuis gaat het ook heel goed! Joya was eigenlijk direct al zindelijk (op een enkel ongelukje na) en ze geeft nu goed aan wanneer ze naar buiten moet om een behoefte te doen! Joya slaapt s'nachts beneden in haar bench en doet dat heel goed, als Mark s'morgens vroeg Joya uitlaat voordat hij naar zijn werk gaat en haar daarna weer terug doet in de bench slaapt Joya gewoon verder totdat Merel en ik naar beneden komen, super knap! Ook het alleen thuis zijn kunnen we steeds beetje bij beetje uitbreiden, Joya kan nu al ongeveer 1,5 uur alleen thuis zijn!Joya en Merel zijn al echte maatjes, onafscheidelijk...Joya ligt het liefst zo dicht mogelijk bij Merel in de buurt, zo schattig! Ook kunnen ze heel leuk met elkaar spelen; samen rennen met een touw door de woonkamer of 'kunstjes' doen met een botje (zit, poot, af)!Onze poes Minoes moet zich alleen regelmatig verdedigen om normaal door de woonkamer te kunnen lopen, Joya wil het liefst met haar spelen maar daar is Minoes niet van gediend...Joya moet dus nog een beetje leren dat ze Minoes maar gewoon moet laten voor wat ze is en haar niet tot speelkameraadje om kan toveren :-)Joya is ook heel graag buiten in de tuin; ravotten op het gras met speeltjes en de tunnel (die laatste krijgt heel wat te verduren :-)...ach, zolang het de tunnel is en niet de meubels binnen vinden wij het prima)!

Ook gaan we wekelijks met Joya naar puppycursus! Joya vindt dat elke keer weer heel leuk en doet het ook heel goed, al moeten we soms zelf even creatief zijn tijdens de les want na een aantal keer een oefening goed te hebben gedaan is Joya zichtbaar toe aan een nieuwe uitdaging :-), die we haar dan ook zeker geven! Afgelopen les mochten de hondjes door een tunnel heen rennen, eerst een rechtliggende tunnel en daana met een bocht erin...Joya durfde die laatste oefening als enige direct vol enthousiasme uit te voeren (natuurlijk ook mede mogelijk gemaakt door baas Mark :-)). 

Op dinsdagochtend is Joya nu een aantal keer met Ayesta mee geweest naar de schapen, ook dit vindt Joya leuk! 

Kortom, het gaat heel goed met onze lieve, mooie Joya! Ze is écht een aanwinst voor ons gezin!

Groetjes Mark, Laurie & Merel


foto 3
foto 1

Met Merel

foto 4

Met Merel

foto 5

Met Spyker, de vader van Joya

DSC06101

Joya bij de schapenhoed les

DSC06104

Joya bij de schapenhoed les


© Ayesta Brand. All rights reserved, please do not copy anything without my permission.