Update Maurus!

Hallo Ayesta en Roel,

Dank voor het sturen van het filmpje. Heel leuk om te zien hoe sterk Maurus al veranderd is! Hetzelfde zal gelden voor de andere honden uit het nest.

De foto’s die hierbij gaan zijn vorig weekend gemaakt, de dag erna was ook zijn linkeroor gestrekt. Bij het laatste bezoek aan de dierenarts (28/11) woog hij 9.5 kg en waren beide balletjes ingedaald, dus alle redenen om tevreden te zijn.† Bij de puppycursus ging het vandaag minder. Thuis beheerst hij “zit, blijf, voor”†en†“af, wacht”†etc., maar op de cursus lukt zelfs ‘'zit”†† niet. Eerder was een knappende ballon geen probleem voor hem en deze keer was echt vuurwerk geen reden om niet door te gaan met het spelen. Hij heeft het veel te druk met andere honden om te schrikken. De afleiding door andere honden is heel sterk, maar ook thuis is hij soms† zeer eigenzinnig. In het bos, dus op bekend terrein, heeft hij soms volstrekt geen zin om te komen. Als ik hem roep, gaat hij rustig zitten en na verloop van tijd loopt hij daarna soms van mij weg. Wat opvalt is dat de tunnels van de hondenschool voor hem volstrekt bekend en vertrouwd zijn!

De zindelijkheid gaat –met een enkele uitzondering- goed. We laten hem nu om de drie uur uit en ‘s ochtends na een nacht van zo’n zeven uur.

Dit was even een kort verslag van Maurus, aan wie we heel veel plezier beleven!

Vriendelijke groet van Marian en Sytze


DSC02696 (1)
DSC02698


© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.