Informatie


Wie zijn wij?

Ik ben Ayesta Brand en woon samen met mijn gezin in Alphen aan de Rijn. Ik ben gedragstherapeut voor honden (opleiding bij Dogvision, gecertificeerd in '09).
Wij zijn aangesloten bij de NHC en ik ben ruim 8 jaar betrokken geweest bij de fokadvies commissie langharen (fac-lh) van deze vereniging, van 2008 t/m 2016. Vanuit deze functie bezocht ik vrijwel alle langhaarnesten in Nederland en nam ik indien gewenst de puppytesten af.

Ons gezin bestaat naast mij uit mijn man Roel vd Baan, onze vijf volwassen kinderen en onze 4 kleinkinderen. Naast de honden die elders op de site voorgesteld worden hebben we ook een kat: Cheetah ('06), een Europese korthaar.

Kennel "De Dorestee" is gestart door mijn ouders Tom en Erna Vogel in Drenthe. Zij hebben met Higgy 2 nesten en met Hiske 1 nest gehad.
Uit het eerste nest hebben wij (Ayesta en Roel) Borka aangehouden en uit het tweede nest Hasse (Hjiris Heidi vd Dorestee).

Uit het zesde nest, wat een kruisingsnest was, hebben wij Sansa aangehouden. Sansa kreeg in 2020 een nestje, dat tevens ons laatste nestje was.

Het fokken sprak ons ook erg aan en we waren zeker van plan om met Hasse een nestje te hebben en de kennelnaam staat sinds 2007 ook op mijn naam.

Ondertussen zijn mijn ouders verhuisd naar Den Haag en hebben Roel en ik de kennel tot 2020†voortgezet.


Doel:

De Hollandse Herder langhaar is een zeldzaam ras, er zijn er nog ongeveer 900 in Nederland. In de fokkerij vinden wij karakter en gezondheid prioriteit hebben. Wij zochten steeds een reu bij onze teef die qua stamboom niet te dicht bij onze teef staat en die een aanvulling is qua karakter en bouw.

Al onze honden die ingezet werden in de fokkerij zijn officieel op HD onderzocht en er is een DNA profiel opgesteld.

Socialisatie vinden wij erg belangrijk, lees er HIER meer over.

© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.