Socialisatie

De pups worden bij ons in de huiskamer geboren.†
Als alles goed gaat met moeder en kinderen mag er na ongeveer 2 ŗ 3 weken bezoek komen.†
Vanaf een week of 3/4 en als het weer het toelaat, zijn ze overdag vaak in de tuin waar veel ruimte is om te spelen. Vanaf 4 weken nemen we de pups mee naar buiten in de doggyride, om te wennen aan de woonwijk, het verkeer, scholen en andere honden.

Als de pups 6 weken zijn beginnen we met het leren aan de lijn te lopen. Ze zijn dan ook ge-ent dus mogen na een paar dagen de straat op.
We nemen ze dan ook mee naar losloopgebieden waar ze vrij kunnen rennen en met andere honden kennis maken.

Als de pups vanaf 7 weken het nest gaan verlaten, zijn ze goed gesocialiseerd met mensen, katten, andere honden, het leven in een woonwijk met veel scholen en verkeer, het leven in een huishouden met kinderen en veel bezoek. Ze zijn een aantal keren in de auto mee geweest.
Ze zijn 4x ontwormd, 1x ge-ent, gechipt en hebben een stamboom. Met zeven weken wordt er een puppytest afgenomen en de fokkerijcommissie van de NHC heeft het nest bezocht. De moeder blijft vanzelfsprekend bij het nest.

De nieuwe eigenaar zal nog tot een maand of acht door moeten gaan met de socialisatie om hiervan een succes te maken.

De toewijzing vindt plaats na de puppytest en op basis van onze eigen waarnemingen. Dit alles wel in goed overleg met de toekomstige eigenaren.
Men kan zich wel voor een reu of een teef op de reserveringslijst laten zetten.

Ons doel is dat wij bij het ophalen van de pup met een gerust hart een blije puppyeigenaar kunnen uitzwaaien!© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.