In de jaren 80, van de vorige eeuw, is mijn vader (1917-2008) begonnen met het uitzoeken naar zijn voorouders. Hij had gehoopt zijn voorouders uit Engeland verder uit te breiden. Helaas zijn in Engeland door oorlogen en branden veel genealogische gegevens verloren gegaan. Doordat hij vrij reizen had, kan hij heel Nederland doorreizen en alle archieven bezoeken. Met zijn tas voorzien van de nodige spullen toog hij op pad. Van te voren had hij voor elk archief een wensenlijst gemaakt. Bij het archief aangekomen zocht hij de nodige gegevens bij elkaar, schreef het over, maakte kopieën. Thuis gekomen werkte hij alles uit, gebruikte hiervoor eerst nog een handtypemachine (later werd het een elektrische). Alles werd op speciaal papier getypt. Maar dat was nog niet alles, multomappen werden aangeschaft. Zo werd voor elk gezin van 4 tot 8 mappen samengesteld. Hij zelf, zijn vrouw, zijn beide zoons en zijn drie dochters werden verblijd met familie gegevens. Wie kregen deze mappen?

Het verwerken van de familie gegevens.

Mijn vader zocht uit de voorouders van Howell (Jim sr, Jim jr, Piet, Hanneke, Mary en Riek), van de Blommen (zijn vrouw Nel), van de Spitsen (Ada de vrouw van zijn zoon Jim), van de Draaijers (Yvonne de vrouw van zijn zoon Piet), van de van Eijken (Nico de man van dochter Hanneke), van de Hofmans (Wim de man van dochter Mary) en van de Mehlbaumen (Eric de man van dochter Riek). In deze mappen zaten de familiebladen, fotocopieen van de aktes uit het door hem bezochte archieven.

De genealogie van de Howell's op internet.

Dan komt de vraag van mijn vader kan dat ook op internet komen te staan? Zie hiervoor mijn eigen website. Opmerking alle vermelde personen die nog in leven zijn hebben mijn vader en mij toestemming gegeven voor publicatie.