VAN DOESBURGH.
DE VRIES VAN D........
SEMEIJNS DE VRIES VAN D......
ECHTE DE VRIES.
DE LANDVERRADER.

In zijn "Lebenslauf" die hij in 1943 in Bad Tölz op schrift stelde, noemt hij zichzelf  Dr. W.A. Semeijns de Vries van Doesburgh maar de Duitsers trekken zich weinig aan van zijn grootheidswaan en schreven hem in als WILLEM van DOESBURGH  (dus terug bij af!).

 

Hij studeerde rechten van 1922 tot 1926 aan de Rijksuniversiteit Leiden. Maakte van oktober 1927 tot april 1928 een studiereis naar Nederlands-Indië met de Vereeniging Jan Pietersz. Coen, een organisatie gesponserd door Sir Henry Deterding (SHELL),  nazi-vriend en financier van Hitler.

 

Gaat daarna de bankwereld in en is o.a. Procuratiehouder van de Fa. KOL & Co., bankiers te Amsterdam, een firma onder leiding van de heer Heubel, vader van bekende F. Rost van Tonningen - Heubel  ("de Zwarte Weduwe").

 

Maakt gewag van zijn opleiding als reserve-Officier der Infanterie in 1926/27 en zijn bevordering in 1928 tot 1ste Luitenant. Is in de mobilisatie van 1939 opgeroepen.

 

Is in 1941/42 betrokken bij de oprichting van de Oost-Compagnie N.V. onder leiding van de beruchte NSB-er ROST van TONNINGEN en wordt voor deze criminele organisatie

(deel van de Waffen-SS)  als "Vertreter"in Berlijn aangesteld.  Sinds februari 1942 aangesloten bij de Algemene SS (Germanischer SS in der Niederlanden), gaat in mei 1942 over naar de Waffen-SS en legt de eed op de Fuhrer af.

 

Wordt samen met enkele andere (nog steeds aan hun eed gebonden) officieren van de Koninklijke Landmacht en -Marine opgenomen in de SS-Junkerschule Bad Tölz op

1 februari 1943 en op 1 mei 1943 bevorderd tot SS-Obersturmführer.

 

Sneuvelt als SS-Hauptsturmführer op 19 maart 1945 in één van de laatste grote veldslagen tegen het Russische Leger in Hongarije als "Willy van Doesburgh". Zie ook de gegevens van zijn echtgenote  MARIA DE KANTER

 

Is sindsdien "administratief spoorloos" omdat alle gegevens over zijn verleden zijn weggewerkt door zijn vader en halfbroer Thade (beiden hadden lange en goede relaties bij Justitie).  Ook uit het familiearchief Semeijns de Vries van Doesburgh ( RA - Haarlem) is het verleden van Willem Adolph en enkele van zijn kinderen verdwenen. Wel beschikbaar is nog het Dagboek van Willem Adolph Semeijns de Vries van Doesburgh over de mei-dagen van 1940 waarin zijn heldendaden in de strijd TEGEN de Duitsers worden beschreven.

 

 

Mr. Willem Adolph Semeijns de Vries van Doesburgh (1905 - 1945)

zie voor meer gegevens over zijn gezin  DE PARENTEELSTAAT VAN AREND DE VRIES