Kerstboomkwekerij Tijs van den Brink, bekend van RTL

Welkom op de website van kerstboomkwekerij Tijs van den Brink

OOK VERKOOP AAN PARTICULIEREN.

Er staan heel veel bomen van klein tot wel zes of zeven meter zoals de abies koreana, abies nordmann, abies fraseri en picea omorika op onze kwekerij.

De Abies koreana is een langzaam groeiende plant die in siertuinen wordt aangeplant en als kerstboom geteeld wordt. De naalden vallen bij een afgezaagde boom niet uit. De takken zijn dicht bezet met zachte, omhoogstaande, aan de bovenzijde glimmende naalden.

De Abies Nordmann heeft mooie dikke donkergroene naalden die niet uitvallen De naalden voelen zacht aan en prikken niet. De takken van de nordman zijn dik en stevig, zodat je probleemloos zware kerstballen en versieringen in de boom kan hangen.Door de tragere groei kan hij ook verschillende jaren gebruikt worden als kerstboom.

De Abies fraseri is een boom die behoort tot het geslacht Zilverspar. Ze wordt als tuin- en kerstboom gebruikt. De boom is decoratief, omdat ze al op jonge leeftijd (1-2 m lang) helder gekleurde kegels heeft.

De Servische spar (Picea omorika) is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae), die vooral bekend is vanwege het gebruik als kerstboom.

Levering van o.a:

Kerstbomen, Taxus, Laurier, Hulst, Coniferen, Buxus rechtstreeks vanaf de kweker.