Klik hier om een paar video's van mijn optredens te bekijken.

www.eigen-wijsje.nl

Laurie Hond
zangeres, zangdocent lichte muziek, stembevrijder,stemtherapeut

Klik hier om een paar video's van mijn optredens te bekijken.
Wie is Laurie Hond?
De liefde voor het zingen is er bij ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader speelde gitaar en het hele gezin zong dan mee. Het is dus een levenslange liefde geworden. Muziekmaken is een enorme bijdrage voor je persoonlijke ontwikkeling, zowel emotioneel als op vrijwel ieder ander gebied. Ik ben in 1990 afgestudeerd en geef sindsdien met veel plezier zangles, ook bij 2 muziekscholen.

Aan het conservatortium heb ik zang lichte muziek gestudeerd. Later heb ik mijn horizon verbreed met verschillende andere opleidingen voor stem, o.a. adem- en stemtherapie bij Borg Diem Groeneveld, stemexpressie bij Maurice Willems en stembevrijding bij Jan Kortie. Bij hen leerde ik aan te sluiten bij mijn eigen beleving, de betekenis van emotionele expressie en het maken hierbij van contact. Ik miste namelijk het persoonlijke in de zangopleiding van het conservatorium en vond deze te mechanisch, teveel op effekt, de buitenkant gericht. Ik vind dat muziek pas boeiend wordt als deze een uitdrukking is van de uitvoerende. Muziek is immers een vorm van communicatie.

Na het conservatorium heb ik culturele antropologie gestudeerd aan de VU met als bijvak ethnomusicologie aan de UVA.

Ik heb in verschillende combinaties en in verschillende stijlen gezongen, o.a. jazz, pop, a capella en soul. Op dit moment vorm ik samen met Bas Zeeman een duo zang en gitaar en spelen we o.a. Joni Mitchell repertoire; liedjes die ik erg mooi vind zowel om de prachtige muziek als de prachtige teksten. Hiernaast vorm ik met Gejo Duinkerken (piano) een duo met onze lievelings Nederlandse en Franse liedjes.

Omdat ikzelf in de gunstige positie ben geweest om als jong kind te ervaren wat muziek je brengen kan, wil ik deze ervaring graag aan anderen doorgeven. Zowel tijdens mijn zanglessen, als in de cursus Muziek op schoot.

Wilt u meer weten? bel me gerust: 020-6710842.

 

Muziek op schoot ben ik gaan studeren naar aanleiding van de geboorte van onze zoon, Bram. Ik vond hierin een fijne manier om met kleine kinderen met muziek te spelen en zo hen een middel aan te reiken waar ze veel plezier aan kunnen beleven en waarbij ze op jonge leeftijd al een manier kunnen vinden waarin ze zichzelf kunnen uitdrukken.

Aanmelden voor de cursus muziek op schoot is helaas niet meer mogelijk.

 

Laurie Hond
Jan Lievenstraat 5 1074TK Amsterdam
Telefoon: 020 6710842, email lauriehond@eigen-wijsje.nlDoorzoek mijn websie
of internet met FreeFind

zoek op deze site zoek op Internet